Pogledaj jedan post
Old 03.11.2011., 09:51  
Sashica
Mmm, fino...
 
Sashica Avatar
 
Registracija: May 2008.
Postova: 9,420
Potrebno mi je mišljenje glede mog nalaza kojeg ću pretipkati dolje. Imam 31 godinu. Krv sam vadila kontrolno nakon provedene terapije željezom, inače sam anemična od kad sam dobila prvu mjesečnicu, jer imam izrazito obilne mjesečnice, tako da praktički cca svakih 6 mjeseci provodim terapiju željezom. Također, imam povišeni bilirubin, doktorica kaže da je to vjerojatno Gilbert (iako nisam nikada to ''službeno'' potvrdila), ali bilirubin mi je uvijek povišen, nekad bude i 60. Nadalje, pijem Duphastone zbog endometrioze (Duph. je zapravo progesteron). Ostale lijekove ne uzimam.

Razlog zašto vas pitam za mišljenje je taj što mi je doktorica rekla da je nalaz uredan, samo imam povišenu amilazu u urinu. Međutim, ja to nigdje na svom nalazu ne vidim, kako se označava amilaza?

Nalaz je:

Hematologija
K - Eritrociti 4.47 (3.86-5.08)
K - Hemogolobin 140 (119-157)
K - Hematokrit 0.416 (0.356-0.470)
K - MCV 93.0 (83.0-97.2)
K - MCH 31.3 (27.4-33.9)
K - MCHC 336 (320-345)
K - Trombociti 225 (158-424)
K - Leukociti 7.7 (3.4-9.7)
K - Eozinofilni granulociti (rel.) 3 (0-7)
K - Bazofilni granulociti (rel.) 1 (0-1)
K - Nesegmentirani neutrofilni granulociti (rel.) / (0-2)
K - Neutrofilni granulociti (rel.) 62 (44-72)
K - Limfociti (rel.) 26 (20-46)
K - Monociti (rel.) 9 (2-12)
K - SE 5 (4-24)

Biokemija
S - Ukupni bilirubin 41.0 (3-20)
S - Kreatinin 60 (63-107)
S - ALT 15 (10-36)
S - ALP 63 (54-119)
U - AMS 531 (<400)
S - AST 19 (8-30)
S - GGT 23 (9-35)
S - Kalij 4.1 (3.9-5.1)
S - Natrij 143 (137-146)
S - Željezo 18.0 (8-30)
S - UIBC 55.0 (26-59)
S - TIBC 73.0 (49-75)

Urin
U - relativna volumna masa 1.030 (1.002-1.030)
U - Glukoza neg. (norm)
U - Bilirubin neg. (0/neg.)
U - Ketoni neg. (0/neg.)
U - Eritrociti/hemoglobin neg. (0/neg.)
U - Proteini neg. (0/neg.)
U - Urobilinogen norm. (norm.)
U - Nitriti neg. (0/neg.)
U - Leukocitna esteraza neg. (0/neg.)
U - Izgled bistar (bistar)
U - Boja svijetlo žuta (svijetlo žuta)
U - pH 5 (5-9)

Urin - sediment u vidnom polju
U - leukociti 1-3 (0-2)
U - Eritrociti / (0-2)
U - Stanice pločastog epitela 7-9 (0-1)
U - male epitelne stanice / (0)
U - Hijalini cilindri / (0-1)
U - Nehijalini cilindri / (0-1)
U - Bakterije / (0/neg.)
U - Gljivice / (0/neg.)
U - Sluz masa (0/neg.)
U - Kristali 7 (0/neg.)
U - Soli / (0/neg.)
-----------------------------------

Da li je amilaza ovo ''U - AMS 531 (<400)''?

Vidim i da mi je kreatinin malo snižen, a povišene staice pločastog epitela u urinu.
__________________
In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer.
Sashica is offline  
Odgovori s citatom