Pogledaj jedan post
Old 14.11.2011., 10:13  
Dobro jutro, mili moji,
evo, Julijica nam je poranila, otvorila dan, dala krv, Simon verovatno u skoli, sad pije kaficu i uziva.

Zakljucujem da smo mnogi imali juce peceno pilence, krompir, salatu, a evo, Ziza pise o toj vrsti pizze od kukuruznog brasna, a ja se skoro spremam da napravim onaj tvoj recept, Generacijo moja,"pura na Zizin nacin" , kojim su svo bili kod mene odusevljeni.
Draga Pjetra,malo si me zabrinula sa opisom svog stanja posle odlaska u masline,izvini sto ja laik, tebi, medicinaru kazem, ali, mozda da kod tvojih u bolnici pregledas srce?
Lepo za sinka, koji je vec covek, koliko shvatam, sl. vikend mu je rodjis, ali evo, da mi, tvoje drugarice, na vreme krenemo sa cestitanjem !

Jooj, draga Ljines, sad si me sa ovim glagolom pensati, podsetila, kako moj cumurcic voli da prica dijalog, koji je cuo od svog starog:
- A ca pensas?
-A pensan ca bi radia da nista ne bi radia!
I onda pocne da se grohotom smeje
Pisi haiku,dok si na dijalizi, pa da objavis, bice hit knjiga.
I stvarno, da li bi ste kupili knjigu nekog koji se bori sa Lupusom i daje svoja iskustva, pise na popularan, a ne medicinski nacin, o svemu?
Ja mislim da bi knjiga bila razgrabljena.
Draga Goga, mlince i kod nas imas da kupis, pod tim imenom, ja to pravim, kad je neko meso dinstano, npr. curetina(puretina) ili nesto drugo u rerni, pa onda samo nabrzo skuvam i prelijem tim saftom, mmm.
Eto, draga moja Ziza, to bi bilo kao nesto izmedju kora za pitu i testa/paste,samo suvo, ali, mozda ce ti Goga bolje objasniti.
Draga Renchi,znam da je i tvoje porodicno gnezdo toplo i da se deca najbolje u njemu osecaju, a kolimko vidim, svi mi ovde,imamo tu srecu, sto kaze nasa Ziza, da se na nekog oslonimo a i ne samo to, nego i i da uzivamo u njihovim lepim zivotima i da budemo tu za njih, ma u kakvim se trenucima nalazili.
Nazalost, neki od nas su prerano ostali bez roditelja, a jos nisu svili svoje gnezdo, ali, mi smo tu, kao velika obitelj, porodica i volela bih da i vi to osecate, mili moji kao sto ja to osecam.
Sto se tice moje bakterije, u labor. uvek pronadju koja je , i sad je sve teze naci antibiotik na koji ona/one (nekad su 2) reaguju.Sad se zapatila neka tako retka vrsta , bolje reci podvrsta Pseudomonasa ( alcaligenes).
Verujte, strah me je da i kuvam , sad recimo imam posebnu tel. slusalicu samo za sebe, kuvam sa maskom, ali mi to tesko pada-zboh mog kisika, ruke u rukavice, a i grljenja, ljubljenja, sve je sad u vazduhu(mislim imitacija grljenja i ljubljenja). idem po kuci sa onim sredstvom asepsol -aerosol i prskam kvake, prekidace, kupatilo i kuhinju, vec da ne pricam... Za mene nema od toga pomoci, nego da se, ne daj Boze ne zapati kod bilo koga drugog od porodice ili koga koji nam ulazi u kucu.

Ne brini za decicu, draga Renchi, bolje im je napolju na cistom zraku, nego unutra, gde se i dobijaju klice.Samo da ne preteruju i bice sve u redu.


Draga Angel, evo , danas smo u mislima sa tobom, nek se sve lepo otkloni i da nam se ti, oporavljena javis.

Mila moja Ziza, ti iz ta tri slova sve znas, sve osecas...Necu da bedacim, ali ...i pored svih terapija, sve je teze.
Znam da su bolovi u zglobovima grozni, da dovode i do nepokretnosti, ali...da su mi sad ti dani, samo da nisu ova nemocna pluca a samim tim i srce, koje polako ali sigurno, propada.

Ljubimo svi nase Lane do EBA i do ADNE ZEZDE i gijimo DO SETA!!!

Uh, opet ja "esejcic", jos da pozovem i druge da nam se makar nekim slovcem pridruze, sve vas ljubim, mili moji i ....ko je pitao za trudnocu sa SLE-sve moze,(naravno, uz strucno pracenje), pogledaj nase rodjene bebice (evo nasvezija Betili i Sarajka) a i nasa Bella+, jos malo .

Pusica, pandica

Zadnje uređivanje iva64 : 14.11.2011. at 10:29.
iva64 is offline