Pogledaj jedan post
Old 16.11.2011., 09:38  
Dobro jutro, milo drustvance

Nesto smo juce bili manje aktivni, daj Boze da je to zbog manje muka, a vise zbog setnje po suncanom, ali hladnom vremenu, pa onako zagerejani i zaljubljeni, ruku pod ruku, uletimo negde sa svojim dragim, tu sve misrise na udobnost, oko nas prijatan zamor,sedamo za sto, duvamo u promrzle prste, osmehujemo se, narucimo kuvano vino, obrzai se rumene....uh, mogla bih ja ovako, usila bih i Tolstoja i sve koji se ruskim kalsicima zovu.
Evo, nasa Ljineska i nasa Ziza, stoje "na braniku otadzbine" da ih nema, morali bi ih izmisliti. Ma svi ste posebni na svoj nacin, i hvala vam za svaki redak, meni barem puno znacite.
Pita me Ljines -ko je zaduzen za Svedski sto-uglavnom ja, ali se bas za ovaj od juce potrudio mm, uz moju asistenciju (on kaze da je bio "mali od kuzine" , a ja sedela i pricala -sad ovo, sad ono - i povremeno ustajala i proveravala da li treba jos vode ili da se smanji vatra itd...).

Da li ste probali da primenite ono sto sam napisla za bol u ledjima?
Da li je nekom pomoglo?

Evo, jos da podelim sa vama medicinsko iskustvo: setrica koja mi daje injekcije, ima ceste i jake migrene. Kaze mi da u tim slucajevima uzme najblazu dozu Bromazepama (on opusta misice) i tbl. Magnezija.
I kad je bio sl. put na mene red da me poseti gospodicna Migrena, tek u najvai(a citala sam da vec tada treba odreagovati), primenim ja ovaj savet i-Eureka!, ode glavoibolja ko rukom odnesena.
Kad se moja deca zale na istu, probam prvo da ih lepo izmasiram alkoholom ili ruskom vodom i onda namazem sa Fastum gelom deo ramena i vrata, popiju konjsju dozu vit. C, pa ako ih prodje, super. Sad cu i ovo sa Mg poceti (izbegavacu i dalje Bromazepam, ev. caj od kantariona).

Pisete o anititetanus injekciji, pisali ste i o vakcini, ja , eto, samo da kazem da smo mi, svo cetvoro, a ako bih tu rekla i sire (moji roditelji,kao i "prekobarski" ogranak moje sire porodice) i ove godine vakcinisani protiv gripa (vec tri godine za redom).
Mnogi se sad pozivaju na nekakve teorije (zavere), ja verujem mom pulmologu, koji je rekao, bez razmosljanja, da je kod mene obavezno, a kad sam jos odavno pitala dr reumatologa, rekao je da ni jedna vakcina koja nema "zivi" soj, ne moze da steti.

Mili moji, ustupam vam prostor, predlog za curak (kako kaze nasa Ljines slatko)-juneci gulas sa rezancima i salatom od kis. kupusa, pre toga corbica od paradajza.

Dan otvoren, dobro jutro !
iva64 is offline