Pogledaj jedan post
Old 17.11.2011., 20:57   #478
NeonacizamNeonacizam je ideologija stvorena nakon Drugog svjetskog rata koja teži obnavljanju nacionalsocijalizma te stvaranju Četvrtog Reicha. (wiki)

Neonacizam je dakle pokušaj nastavljanja ideologije nekadašnjeg nacizma - to je u neku ruku nacizam novog doba, nacizam nove ere. Nacizam je nastao u Njemačkoj iniciran 1920. činom organizacije Nacionalsocijalističke njemačke radničke stranke (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), a pokret je kulminirao stvaranjem Trećeg Reicha (totalitarne države koju je od 1933. do 1945. vodio diktator Adolf Hitler). Neonacisti su ideolozi a njihovu ideologiju označava slika stvarnosti koja je prilagođenu njihovim vrednotama i interesima.

  • Neonacizam je u prvom redu ideologija i zato ga tražimo u 9. polju. Tamo on živi.

  • Nadalje, neonacizam jest ukorijenjen u nacizmu. Nacizam je u svojoj osnovi uvijek vezan uz narod pa je u astrološkom smislu utemeljen u seriji 4. Jak nagon za samoodržanjem i istinska ljubav prema zemlji, vlastitom narodu i vlastitim korijenima uvijek je rakovske prirode. U raku (Mjesecu) živi sklonost življenju u ljušturi gdje se i vlastito težište nalazi oko izvorišta stvari.

  • Zato budući da je neonacizam u svojoj osnovnoj definiciji novi oblik (Uran) nacizma (Mjesec) on je astrološki opisan vezom: Mjesec - Uran, a kako se radi o ideologiji u natalnim kartama pojedinaca uvijek ga tražimo u 9. polju. Mjesec/Uran veza posebno kada je vezana uz vatreni i vodeni element daje emocionalne ekstremiste.

  • Neonacisti kao individue su buntovnici pa je njihov temeljni karakter opisan vezom Sunce - Uran. No ono što je važno također izdvojiti jest da neonacisti zastupaju stajalište da se čovječanstvo (Uran) dijeli na više i niže rase, pa odatle i ta jaka prisutnost tog hijerarhijskog elementa (Sunce). A da ne spominjem važnost Urana kod neonacista u današnje vrijeme kada je internetska aktivnost (Uran) kod njih turbo aktivna. Kod neonacista je istaknuta ekstremnost u stavovima pa ga nalazimo kod naporna utjecaja Urana na 9. polje jer to nosi ideološki fanatizam (posebno uz Veneru (princip ravnoteže) kada je uključena u aflikacije).

  • Kod nacizma kao oblika tiranije astrološki je fiksna kvaliteta u prvom planu (tvrdokornost) dok je Mjesec afliciran od Saturna (pokazuje netolerantnost prema drugim nacijama).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom