Tema: Baranja 91'
Pogledaj jedan post
Old 22.04.2012., 01:00   #70
Quote:
sidrun kaže: Pogledaj post
Vrlo malo vremena je prošlo od Domovinskog rata,vrijeme interneta,dostupnosti podataka...i uporno se provlače ovakve gluposti.

Mogu zamisli onda koliko su točni podaci iz npr 2. sv. rata.

Npr na ličkom bojištu 9 gardijska brigada (1.i 3. bojna) su imale 3 pravca napada da zauzmu strateški važno Ljubovo,samo je 1 pravac probijen.

Karlovačko zborno područje također u problemima jer nisu imali profesionalnu postrojbu kao udarnu.

U splitskom zbornom području također zastoj pričuvnih postrojbi dok 4 i 7 nisu probile liniju prema Kninu.

Koliko se sjećam,naveće ugodno iznenađenje prvog dana Oluje je bila 125 domobranska pukovnija iz Novske prodorom uz rijeku Unu...

Zato mi je glupo danas čitat o nekakvom dogovoru i sličnim glupostima,
obe vojske su ginile za svaki kamen,svako brdo,svaki rov...bar dok nisu na nekoliko mjesta probijene linije,a vojska "krajine" nije imala drugu liniju.Kad je pala prva,urušila se kao kula od karata.


evo pa se educirajte
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...rWTjPueax2B5lw

Koliko znam, probijanje Kninske obrane je trajalo 7-8 sati. Nakon toga se neprijatelj polako povukao i izvukao. Tako da su naši mogli ući u Knin već pred kraj prvog dana. Druga linija im nije postojala, a već su prvog dana pretrpjeli teške gubitke i na svim mjestima se našli u okruženju ili poluokruženju, jedino gdje su se junačili je bilo na Kordunu gdje su opet ispušili i morali su predati cijeli jedan korpus. Jednostavno za ulične borbe nisu imali ni ljudstva, ni morala ni snage. Prva crta je odlučivala o ishodu.
DoggTagg is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction