Pogledaj jedan post
Old 24.04.2012., 15:56   #201
Quote:
Beljki kaže: Pogledaj post
Kako to mislis? Mozes li mentalnu retardaciju lijeciti? Mongoloidnost? Ctav niz drugih poremecaja?
Odakle ideja da je nesto izljecivo ako je poremecaj? A sto je poremecaj je naravno vrlo relativno jer podrazumjeva odredjeni ideal "normalnog" odstupanje od kojeg je poremecaj, a sto je normalno sami odlucujemo. Previse relativne stvari...
Rekoh- može se pokušat liječit. Nisam rekla da je nužno izliječivo.


Quote:
To sto bi mi zeljeli da je nesto ovakvo ili onakvo ne znaci da je tako. Neke stvari se ne mogu ljeciti i vjerojatno nikada nece moci. U stvari vecinu obicnih psihickih poremecaja ne mozes ljeciti, mozes ih samo kontrolirati. U tom smislu bi mozda mogao homoseksualizam, medjutim pitanje je zasto? Kod psihickih poremecaja se to radi ako osoba sama ima problema sa funkcioniranjem, u medicinskim okvirima to ne bi trebalo biti pitanje moralnih nazora. Bilo bi prilicno blesavo nekog slati na terapje ili medikamente da bi se pod kontrolom drzalo (a tesko da se to moze nazvat izljecenjem) ponasanje koje u stvari nikome ne steti i koje nam smeta iz moralnih, a ne pragmaticnih razloga. A togodjer je sva prilika da osoba koja na takvo ljecenje ode ide jer je drustvenim pritiskcima prihvatila takve moralne odrednice i sam njen problem u stvari nije njen, nego problem okoline.
Poremećaj je zbilja širok pojam i oko njega ne treba stvarat buku.
Kad bi objektivno na osnovi bioloških činjenica apriori mogao birati dald a budeš homo ili hetero- što bi izabrao?
Ono ja ti pokazem svijet i kako funkcionira i čega sve ima, koje su ti mogućnosti, potencijali i velim eto biraj Beljki.


Quote:
Mogu cak shvatiti da netko to smatra nekom duhovnom preprekom, oralnim problemom isl, ali uvoditi tu medicinsku terminologiju poremecaja i lijecenja nema nekog smisla...
Nemam problem sa tim da netko zivi tako ako ne nalazi nikakve prepreke al isto tako ne smatram da treba prilagođavat svakojake terminologije da bi se netko osjećao bolje sam sa sobom.
Objasni mi malo pobliže zašto si protiv toga da je to poremećaj...što je ako nije poremećaj? Da si Bog ili neka personalizirana Evolucija kako bi objasnio pojavu homoseksualnosti kao dobru i korisnu?

Quote:
Art With Heart kaže: Pogledaj post
Ja mislim da to nije poremećaj a i da mislim opet bi mislila da se takvo što ne može izlječiti. Po mom mišljenju to je nešto što iz čovjeka ne možeš izbaciti a ako pokušavaš možeš imati ozbiljne psihičke probleme.
Mislim da je ideja apsurdna jer neznam gdje bi uopće našla pokusne kuniće da na njima isprobavaju ideju kako s rješiti homoseksualizma?
Nema potrebe da se takvo što uopće mjenja takav si kakav si - Bog te je takvog stvorio i on te voli.
Bog je stvorio i ubojice, silovatelje i razne zločince- nije bitno Bog te voli takvog kakav si. S takvim stavom ulazis u konflikt.

Quote:
A sad šta crkva misli o tome - Crkva nije Bog ona samo tumači po svome Boga i božje nauke a možda to radi i krivo. Oni sve shvaćaju na svoj način. Ja sve shvaćam na svoj vlasititi. Za autoricu - Radi kako ti srce kaže!
Bez Crkve sve je moguće...moguće je utvrdit da nešto što je zlo je zapravo dobro jer je moguće postići društveni konsenzus oko toga...al objektivno dobro je uvijek nepromjenjivo i ne podilazi konsenzusima šta će reć da je netko ovdje u zabludi.
__________________
Omnia Ad Majorem Dei Gloriam †.:: Don't be so humble - you are not that great.::.
.:: Right is right even if no one is doing it; wrong is wrong even if everyone is doing it::.
.::čega je srce puno, o tom usta govore::..::Ne boj se, nego govori i ne daj se ušutkati::.

Zadnje uređivanje Agica : 24.04.2012. at 16:03.
Agica is offline