Pogledaj jedan post
Old 02.05.2012., 16:09  
PITANJE IZ MATEMATIKE

Evo. ako netko zna, u pitanju je difrencijalna geometrija, ali možda se može nešto zaključiti i bez znanja iz baš tog predmeta, možda je dovoljno znanje vektorskih prostora.

Radi se o matrici Weingartenovog preslikavanja koje ide s n-dimenzionalnog prostora u n-dimenzio nalni prostor, no sve se događa u (n+1)-dimenzionalnom prostoru jer je W. preslikavanje preslikavanje koje ide s tangencijalnog prostora n- plohe u (n+1) prostoru. Jer ako operator ide sa tangencijalnog prostora kojeg razapinje n vektora, a njihove slike su vektori u n+1- dimenzionalnom prostoru, dakle imaju n+1 koordinata, koliko vidim, ta matrica bi trebla imati n+1 redaka i n stupaca. Kako je u tom slučaju moguće tražiti determinantu matrice (zakrivljenost) kad ona nije kvadratna.


Ne otvarajte nove teme za pitanja iz područja čije teme već postoje, nego pitajte na odgovarajućoj temi (opravdavam samo ovaj put bez kazne jer te očito zbunilo što ovog podforuma više nema pod Prirodnim znanostima). Također, molim da ne pišete samim velikim slovima (ni naslove), to se smatra deranjem.
Štreberica

Zadnje uređivanje Štreberica : 02.05.2012. at 18:37.
izabrani narod is offline  
Odgovori s citatom