Pogledaj jedan post
Old 22.05.2003., 03:25   #48
Cuj PBE, sva mladuncad koju si navela sazrijevaju daleko prije nego sto to sazrijeva dijete i prije se osamostaljuju zbog drukcijeg nacina zivota. Ja samo kazem da je mlijeko zdrava i dobra namirnica i djeci potrebna. O tim veganima o kojima pricas, da li si sigurna da nisu hranili dijete mlijekom ili mlijecnim proizvodima dok je bilo stvarno malo?
To da je mlijeko jedna od najboljih namirnica je znanstvena cinjenica, a ne moja izmisljotina. Pravi vegan ako cemo pravo ne smije dojiti svoje dijete jer je i to "zivotinjski" proizvod.
Nadalje, prvih par dana majcino mlijeko se zove kolostrum i puno je antitijela koje djecji organizam u tih nekoliko dana moze prihvatiti bez probave. To onemoguciti iz ideoloskih razloga je zlocin. Naime, cijela ta vegetarijansko-veganska prica ima uporiste u "ideologiji" a ne u prehrambenoj vrijednosti i to je ono kaj mi se cini na stvari. Covjek moze biti vegan ili vegeterijanac ali zbog toga nece biti zdraviji niti je to prilagodjeno covjeku kako je napravljen. Da se moze, moze se ali to nema uporiste u nutritivnom smislu.
Da li pravi vegani jedu med?
kumek is offline