Pogledaj jedan post
Old 22.05.2003., 09:23   #56
Evo jedna "meditacija" pa neka svako za sebe zakljuci.

Sta se desava sa ljudskim tjelom ako nejede nekoliko dana?
Tijelo mrsavi, gubi materiju u kojem god to obliku bilo. Znaci za odrzavanje mase jednog tjela je potreban dovod druge jedna mase (iako samo jedan mali dio unesene hrane stvarno i prelazi u masu tjelu). Kao sto i mi za odrzavanje tijela trebamo masu, tako i zivotinje za odrzavanje tijela trebaju masu. Znaci ono sto se unese u tijelo, to i jednim djelom ostaje u njemu, iako se mnogo sta i izbaci ili ostane u jetri, bubrezima, crijevima i drugim organima. Sada uzmimo u obzir svinju i razmotrimo koju materiju ona u sebe trpa i sta preradjuje u masu (tkivo, mast - sta bilo). Svinja cak i ono sto joj izadje pozadi (izmet), ponovno trpa u usta i guta. Svinja je drugim rijecima svastojed. Jeduci masu svinje, indirektno se jede i ono sto svinja jede (pogotovo svinjska jetra).


Ovo je samo jedan grubi primijer za grube ljude, a za one koji su malo senzitivniji, oni mogu razmisliti i o slijedecem.


Japanski naucnik Masaru Emoto je uspjeo fotografisati kristalnu strukturu vode. Govoreci vodi razne rijeci, pustajuci je da slusa razlicitu muziku, u vodi je nastajala sasvim drugacija struktura koja u sebi nosi razne informacije. Jendi kristali su bili izrazito lijepi, dok su drugi bili degenerisan. Pogledajte najbolje sami nekoliko slika na http://www.aayaa.at/content/wissen/wasserkristalle.htm

Znaci pijuci tu vodu, unosimo i te informacije u nase tijelo, a poznato na je da informacija u sebi moze da nosi ili smrt (otrov) ili zivot (lijek).
Sjecam se kada sam imao 12-13 godina i kada sam ispusio prvu cigaru. Poslije toga mi je bila tolika muka, ispovraco sam se. Mislio sam du cu umrijeti. Kasnije medjutim kada sam se navikao, mogao sam ispusiti i kutiju odjedanput, bez da ista bude (mozda da me malo zaboli glava). Znaci organizam se navikava na razne informacije. Svom srecom sam prestao pusiti, pa sam opet bio poceo i pusio nekih mjesec dana i onda definitnvo prestao. Tako sam tek uvidjeo koliko to ima uticaja, jer kada nesto iz navike radi, onda to postaje normalno i onda vise neznas kako i da li to djeluje. Tako je i sa mesom.
Ima jedan drugi primjer koji lijepo ukazuje na tu naviku i cinjenicu, da nekada stvarno neznamo sta nam skodi.
Ako uzmemo serpu vodi i zagrijemo je; potom ubacimo zabu u tu vrucu vodu, onda ce odmah izkociti i spasiti. Ako medjutim zabu stavimo u hladnu vodu i postepeno je stavimo da porkljuca, zaba ce ostati u vodi i skuvati se (umrijeti). Znaci nece si biti svjesna da je u opasnosti i da joj nesto skodi.


Tako je i sa svim otrovima i sa mesom.
Sada jos sto se tice ovoga primjera sa vodom. Zakljucak je, da materija, voda, kao i zemlja (meso) i drugi oblici materije u sebi nose informacije. Unosenjem necega materije u tijelo mi unosimo nesto vidljivo i nevidljive informacije. Voda izgleda kao voda, ali je u njoj razlika. Ja sam naprimjer do skoro zivjeo pod samim izvorom planinske ciste vode, a odkada sam presao u Berlin, ovdje nemogu piti vodu. Popijem pola case, i crijeva polude. Ljudi oko mene je medjutim piju bez ikakvih probleme, zato jer su se od rodjenja navikli.
Znaci u tijelo unosimo subtilne informacije unoseci materiju koja nam je potrebna za odrzavanje tijelo.
Sada si mozete prestaviti sliku jednog lijepog vrta i slilku jedne klaonice. Kakve energije leze na kojem mjestu i koje informacije unosimo u sebe jeduci biljke iz vrta i jeduci meso iz klaonice (ili meso uopste, jer je uvijek vezano sa klanjem i ubijanjem)


Sada, daljnje pitanje je kakav uticaj imaju koje informacije na tijelo i prije svega na svijest?
Razlike izmedju vegetarijanca i mesojeda nisu samo u tome, sta im stoji na tanjiru, vec se razlike mogu primjetiti i na stanju svijesti, na karakteru itd.

To su cinjenice. Kao sto je cinjenica da je alkohol stetan, ali onaju tko ga pije i tko je ovisan o njemu, nemoze nista da ucini protiv vec samo pravda.

Sve Najbolje
Daniel is offline