Pogledaj jedan post
Old 20.05.2012., 00:10   #59
Quote:
Ribež kaže: Pogledaj post
Je, istina to ja pisah
No,kada vas ovako čitam pitam sama sebe mogu li ja to odrediti- onako realno?
Istina je i da se plašim ali vjerojatno ću ja poznavati najbolje svoje dijete ako poželi baš gimnaziju..
Jedini je problem što prečesto vidim oko sebe ljude koji nisu uspjeli i nemaju nikakvo zanimanje. Zlo mi dođe kada čujem kolegicu s posla kada priča o svojoj propaloj gimnazijalki kako joj financira i izlaske i svadbe prijatelje i odjeću i kozmetiku, ma sve..
Onako realno - ne možeš odrediti, a koliko možeš utjecati, to je drugo pitanje. Dijete donosi veliku odluku i definitivno mu je potrebna potpora roditelja.

Zašto bi se bojala?

Znaš što ću ti ja reči. Kčer tvoje kolegice kao prvo nije tvoja kčer. A kao drugo, da je završila neku strukovnu školu, onda bi bilo "nije završila pravu školu ili bez fakulteta se ne može zaposliti ili ona za 3000 kn neće raditi"

I sa gimnazijom se može raditi. A može se i razmisliti što zapravo želi i realno može raditi u životu (valjda u tim godinama zna što želi) i krenuti u tom smjeru.

Ja bih svom djetetu (koje sjedi doma pod izgovorom da nema nikakvo zanimanje te zato ne radi) financirala sljedeće: može stanovati doma besplatno i može jesti ono što jedemo mi. Sve ostalo je za nju luksus i neka si izvoli sama zaraditi.
koka2004 is offline  
Odgovori s citatom