Pogledaj jedan post
Old 01.06.2012., 10:24   #493
Uvredljivost


...nisam našla definiciju ove osobine karaktera, ali pod osobinom uvredljivosti ovdje se budem osvrnula na osjetljivost na tuđe postupke pri čemu tu emocionalnu osjetljivost osoba pokaže snažnom i brzom reakcijom.


  • Uvredljivost je spoj vodenog (emocije) i vatrenog (burna reakcija) temperamenta.

  • U astrološkom smislu uvredljivost je bazično spoj dviju karakteristika, s jedne strane osoba mora biti iznimno osjetljiva (Mjesec), a s druge iznimno burno i brzo reagirati (Mars). Pa je uvredljivost u prvom redu vezana uz napeti odnos Mjesec (emocije) - Mars (reakcija) a uvredljivost je nešto što se i "fizički osjeća" kao bolan ubod u emocijice.

  • U tome prednjače osobe koje uz to imaju Mjesec u raku i ribi jer je takav vodeni Mjesec vrlo tankoćutan i i sposoban osjetiti tuđe namjere intuitivno. Te vodeni Mars u škorpionu koji je sam po sebi osvetoljubljiv i vodeni Mars u raku koji je sam po sebi uvredljiv.

  • Uvredljivost je to veće što je veća osjetljivost pa upliv Neptuna na emocionalni dio (Mjesec) povećava osjetljivost još više, dok upliv Neptuna na reakcijski dio (Mars) povećava fikciju.

  • Burnost i nepredvidivost emocionalne reakcije dodatno se pojačava uplivom Urana (kada je jedno od njih u vezi s Uranom, posebno Mjesec).

  • Ona druga "neemocionalna uvredljivost" u smislu "ponosa" ili ako se ne nađe u centru pažnje vezana je uz znak lava. Također ono što doživljavamo kao uvredu zavisi od iluzija koje o vlastitoj ličnosti gajimo (Sunce/Neptun). Što su iluzije veće, zahtjevi će biti sveobuhvatniji, a njihovo će se osujećenje lakše i češće smatrati uvredljivim pa je takva uvredljivost posebno istaknuta u vezi Sunca/Neptuna i znaka lava.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom