Quote:
zoki89 kaže:
Usporedi sazrijevanje duše sa odrastanjem djeteta. Dijete ne može odrasti u zdravu zrelu osobu ako se ne suoči sa nepoznatime i svojim strahovima. Djeca spoznaju svoje vrline, snage i mogučnosti kroz životna iskustva, a ona nisu uvijek lagana. Svi moramo pasti nekoliko puta da bismo naučili hodati i voziti bicikl.
Mislim da je reinkarnacija samo jedna faza koju svaka duša mora proći na svome putu. Prema našem pojmu vremena to se može činiti jako dugo, ali prema životu jedne duše to je vjerojato kraće razdoblje.
Uvijek su se na Zemlji rađala djeca koja su tvrdila da imaju određena sječanja na duhovni svijet i prijašnje živote - vjerujem da su to duše koje su postale zrelije, te koje osječaju svoju povezanost sa Bogom i duhovnim svjetom znatno jače od večine. Neke od njih možda su već prerasle proces reinkarnacije, ali se povremeno svjesno vračaju na Zemlju kao učitelji drugim dušama.
|
Sve oke, samo što je tzv.
duša u čovjeku nego samo promarač? svijest? duša nije ta koja pada, nego tijelo. Duša sve to lijepo tiho promatra i nije kriva za akcije tijela/uma. Kakvo sazrijevanje duše onda? što moramo naučiti? kako bolje promatrati? odi sada meditirati i odi u to stanje kada si samo svijestan samog sebe, brzo češ otkriti da si savršen u svakom pogledu. Kao i sve duše. Sam život, egzistencija. Sve je onako kako je uvijek bilo.
Quote:
Osobno nemam takvih sječanja, ali me duhovnost i misterije privlače od kada znam za sebe.
|
I mene također.
Quote:
Naravno da ne želim patiti. Ipak, želim postati jača i mudrija osoba. Nije mi cilj bježati od najgorih mogućih situacija, već se naučiti smireno i pametno nositi sa njima, te ih mijenjati na bolje.
|
Pa naravno, ne želim niti ja. Sumnjam da bi itko to htio u duhovnoj formi. I sad je pitanje, ako mi to ne želimo, zašto se duše onda reinkarniraju u npr. neku žrtvu od onog jednog psihopata koji je bio u jednom njemačkom loguru, znaš li kakvi su to exsperimenti bili? lijepo te protiv tvoje volje stave na jedan hladan stol, e sad dali su dali žrtvi koji lijek da ništa ne osjeti, ili ne..ne znam, mislim da toga onda nije bilo. Ugl i meni je zlo kad pomislim na to pa sad zbilja nebih htio napisati postupak i patnju kroz koju su ti ljudi prolazili.
Zašto to duše izaberu ako to neće?
Predpostavljam da si čitao knjige od Michaela Newtona, Putovanje duša i Sudbina duša? imam njegove dvije knjige kod kuće, no ugl oni djelovi gdje se vidi da tzv. "vodići" ne poštuju slobodnu volju, pa namjerno izazivanje negativnih osjećaja su mi užasno sumnjivi. Kako to da tako jedno razvijeno biće koje bi trebalo znati samo za ljubav, razumijevanje, itd..radi tako nešto? tebi to nije čudno?
Ili ono što NDE-ovci proživljavaju, odmah nakon smrti večina vide neko biće koje im zatim prikazuje cijeli život(zbog nekog čudnog razloga ovo se nitko pod hipnozom ne sječa), pazi sada ovo i imaj na umu ovo moje gore boldano:
"Most things were pleasant to see, some things made me very embarrassed. In fact, revulsion and guilt took away any good feelings, making me so very sorry for certain things
I had said or done. I hadn't just seen what I had done, but I felt and knew the repercussions of my actions. I felt the injury or pain of those who suffered because of my selfish or inappropriate behavior."
A ono kako ih namjerno protiv njihove volje vračaju natrag u tijelo je također čudno. Ta bića se predstavljaju kao neki anđeli svijetla a po nekojim akcijama su kao demoni.
Poanta ovoga svega jeste što se nekoje stvari ako ih se dublje analizira ne slažu sa onime kako je. A istina ne može biti takva, komu vjerovati i tko govori istinu?
Nešto gadno smrdi, ovo je moj zaključak nakon svega. Najrađe bi aktivirao ono stanje ignorance is bliss ali jednostavno ne mogu zanemariti nekoje stvari. Pišem ti ovo sve jer vidim da si jedini na forumu koji se donekle razumije u ove stvari, pa možda ti imaš objašnjenja.
Za sad ispada da su to sve laži i da je reinkarnacija umjetno stvorena manipulacija koja drži svijest u stalnom procesu na zemlji, to rade "oni" pomoću negativnih osjećaja nakon smrti, činjenica jeste da su osječaji poput krivnje i srama rašireni u našem društvu kao rak, ljudi krive sami sebe za nešto a kad nisu za ništa krivi, nego utjecaji iz okoline. Pa strah, mržnja, itd. Koliko ljudi umiru sa tim osjećajima?