Quote:
Dragan kaže:
Mozda - dusa ne zaboravlja, vec samo secanje na prosle zivote nije dostupno novoj licnosti. Medjutim i bez secanja, bitna iskustva prozivljenih zivota su utkana u nas karakter i u nase teznje.
Kada bi se ljudi secali, na primer ko ih je ubio, zlostavljao... kada bi videli da je njihova sadasnja zena, u proslom zivotu mozda bila majka, a muz otac i sve druge zamislive kombinacije...
mislis da ne bi bilo ratova, mrznje...?
Moguce je da dusa nije samo promatrac i da nije cista svest, vec samo jedna od karika izmedju fizickog i cistog duha. Posuda u koju se ulivaju iskustva, kauzalno telo i samim tim podlozna promenama i razvoju.
Ako je to tako, onda je takozvano savrsenstvo duse samo mit, tj. terminoloska greska (poistovecenje sa duhom).
U krajnjoj liniji se mozemo pitati cak i da li je prvobitni, bozanski duh, koji se inkarnira, doista tako svemoguc i sveznajuci, kada mu ovladavanje materijom pricinjava tolike probleme.
Meni se pre cini da je ta prvobitna bozanska iskra, koja se inkarnira, prilicno slaba i glupa i da joj tek proces inkarniranja donosi moc i spoznaju.
PS
U kontekstu reinkarnacije, paklom bi se moglo oznaciti prolazno stanje svesti, dok se nakon smrti nalazi u nizem astralu
(sto moze biti razlicito dugo i neugodno), a rajem kratkotrajni boravak u visem mentalnom telu (dusi), pre nove inkarnacije.
|
Več smo ustanovili da nitko neće da mu daju amneziju na sve te stvari pa da bude kao pijan plota. To da duša zaboravlja je bila moja brzopletost i rezultat toga što pišem brzinom miga. Ugl, da, znam. Slažem se sa time.
Na takva "negativna" sječanja je možda i dobro dati amneziju, ali šta je sa onim dobrim? I UOPĆE NIJE POTREBNO dati amneziju na one osnove. I tu leži problem. Jer upravo je to uzrok ovoga pakla na Zemlji kojeg vidimo svaki dan. ..pa, jedan od uzroka barem, tj.
Ovo dalje je... uff, mrak mi došao na oći.

duša je višedimenzionalna holografska forma koja nosi svijest i pohranjene infromacije i sječanja. I svijest je samo naše biće, srž same duše. Njeno srce. I ono jeste savršeno, to znam.. nije to nikakva greška.
Ovladanje materije? to je moguće samo za četverodimenzionalne forme nadalje, mi ljudi smo evolucijski daleko od toga. Ali to ovladanje materije nije sad da ti je tijelo od neke plastike pa da se umom možeš pretvoriti u patku, nego više kao slobodno kretanje između granice dvaju dimenzija. Kao što to rade npr. greysi, lijepo uđu kroz zid i prozirni su kako govore ljudi, tj njihove trodimenzionalne sjene 4D forma kako mi to našom percepcijom vidimo..dakle ovo je četverodimenzionalnost, a onda kasnije postaju normalno trodimenzionalni, i mogu te slobodno dodirnuti prstom i ti to osjetiš i sve, dakle ovo je trodimenzionalnost. Mogu izabrati između svoje trodimenzionalne i četverodimenzionalne forme, ljudi pogrešno vjeruju da su to samo 4D bića. Kad su između 3D i 4D. Ovo je ono što ti nazivaš kontroliranje materije. Tj. ovo je evolucijski prolazni stupanj između jednog 3D bića i jednog 4D bića, ono između toga, tj. Ako misliš na materijaliziranje nečega u ruci..u večinu slučajeva je fake i trik.
Pakao je po definiciji stanje bića koje je odvojeno od božje ljubavi i okoline. Raj je ono što jesmo. Beskonačna božanska stvarnost, beskonačna svijest. To je ono što je Isus htio reć ljudima i naučiti ih kako doći do tog stanja. Kada si več spomenuo jedno i drugo.. svi se nalazimo u tzv "nižem astralu" nakon smrti. I tu je također problem jer se baš u toj razini nalaze svakava negativna stvorenja, dakle ovo još više ide u korist teorije da nešto sa reinkarnacijom ovdje ne valja. Jer ta bića nas mogu vrlo lako manipulirati. Kao što to i rade več tisućama godina. Večinom opsjedaju podsvijesni um i sam um koji kontrolira tjelesne akcije, pa čovjek nešto napravi a da ne zna zašto, kako, itd. I znam da postoje, pa ako mi netko ima potrebu pisati da ne postoje več mu sada mogu reći da se ne mora truditi. Sve če se saznati prije ili kasnije.