Quote:
zoki89 kaže:
Zapravo mi zvući logično da je duša samo svijest koja promatra. To sam već negdje čitao, ali sam pomalo zaboravio. Ipak, ta svijest je tada povezana s umom. A um može učiti, griješiti, ispravljati pogreške, raditi dobre i loše stvari.
|
Ali Svijest nije um. Svijest je svjestan prostor koji je svjestan uma, misli, itd. Jedina povezanost koja bi tu mogla biti je u pitanju "od kuda dolaze misli?" kada promatraš će ti se činiti da misli dolaze iz Ništa i da se vračaju u Ništa. Dakle postoji mogućnost da dolaze iz same svijesti, za što iskreno nemam pojma kako bi to uopće bilo moguče, jer buduće da si ti svejedno svjestan misli kada odlaze i dolaze, i da se ne događaju nikakve promjene dok dolaze misli u samom tebi, ti nisi njihov izvor. Jedino ako svijest nekom čarolijom "materijalizira" misli. Šta si opet ne mogu zamisliti. Više bih rekao da one budući da su dio uma dolaze iz samoga uma.
Ugl, jedina povezanost koja postoji je ta što si ti svjestan uma. Ali ti nisi um i nemaš baš osim toga veze sa njim.
http://www.youaretrulyloved.com/enli...he-same-thing/
http://www.youaretrulyloved.com/enli...hts-come-from/
Quote:
Govoriš da sve ide po redu i da se ne mogu preskočiti dimenzionalne razine. Ja ti kažem da mogu sve što želim, ali samo ako to i činim. Svakoga dana biramo da li ćemo osječati i dijeliti s ljudima ljubav ili strah, a samim time mijenjamo i svoju vibraciju.
To je poput radija. Sve radio stanice se emitiraju istovremeno, ali mi čujemo samo onu na čiju frenkvenciju namjestimo radio prijamnik. Ništa nas ne veže samo za jednu radio stanicu, te uvijek možemo promijeniti frenkvenciju kako bismo slušali neku drugu radio stanicu
|
Da bi došao do druge radio stanice trebaš proći kroz prvu.
Quote:
Rekao bih da se tu radi o percepcijama na različite razine jedne istine. Npr. gledajuči svijet našim očima sve je odvojeno, te možemo reći da je svijet čvrsta materija. Ipak, pogledamo ga li na najnižoj razini vidjeti ćemo atome i elektrone, a još dalje od toga energiju koja to sve tvori i koja je povezana.
Drugim riječima, svi smo mi povezani, a opet na neki način odvojeni.
|
Dualnost je zabluda. I to golema.
Imam ovdje stol. Na stolu su dvije čaše koje se nalaze na različitim mjestima. One su odvojene, jelda?
KRIVO!
Povezane su preko površine stola i samoga zraka.
Planeta Zemlja je odvojena od Marsa, jelda?
KRIVO!
Jedan i drugi planet veže sam beskonačni prostor u kojem se nalaze, Sunce, gravitacija ...
Vidiš? Daj mi bilo koji primjer i ja ću ti reći da nitko i ništa nije odvojeno na bilo koji način. Uvijek postoji veza. Čak i u našoj trodimenzionalnoj stvarnosti koja je kao tiga dualna.
I istina je da je na najdubljoj razini materije ta povezanost još veča.
Quote:
krena kaže:
Ako smo mi jedno sa Jednim, što se onda reinkarnira? Da li se tu uopće radi o nekakvom seljenju duša. Jer ako ništa ne ostaje, onda se ništa i reinkarnira.
Ako nešto ostaje, što je to nešto ako je u stvari ništa?
|
Zamisli ocean. U tom oceanu se u dubini nalazi jedan grad u kojem stanjuju ribe, te ribe smo u slučaju mi, te ribe udišu samo vodu a da to one vjerojatno niti ne znaju. Voda je voda, svugdje je ista, čista. Kada se rodi jedna riba u njoj uđe voda bez koje ne može živjeti, a kada ta riba umre pretvori se u prah i ta voda izlazi van i postane jedno sa samim oceanu iz koje je i potekla. Ali sama priroda oceana koji prožima sve jeste da svaka kapljica na neki sadržava individualnost. Nema razlike između "moje svijesti" i "tvoje", ti si doslovno ja samo promatraš svijet iz druge perspektive, i obratno. Ovo važi za svakoga. To ništa je i ujedno sve.
Ma mislim, 7 minuta razmišljanja i sve će ti biti jasno.