Pogledaj jedan post
Old 09.09.2012., 11:36   #114
Doživljaj moga prijatelja

Quote:
Nemruth Dagi kaže: Pogledaj post
Čovjek u životu prolazi ugodna i neugodna iskustva, ona za koja imamo objašnjenja su normalna a ona za koja nemamo objašnjenje hm....mogu biti veoma ugodna, ali zbunjujuća.

I onda čovjek započinje potragu za logičkim objašnjenjem.
Kad ispuca sve mogućnosti ostaje samo da otvori bocu žestice i da kaže; j...bi ga!

Objašnjenja nema, ili ga mi to ne vidimo.

Evo jednog mojeg iskustva, dozvoljavam si maksimalno skraćenje teksta; Egipat, plato Gizah, ulazimo u Veliku piramidu, lagano uzbuđenje, i naguravanje turista, na samom sam začelju. Odjednom mi unutrašnji glas kaže da zastanem, što i činim, prvi turist je na cca. pet metara od mene, vidim neobično plavo svjetlo kako ide ogromnom brzinom na mene, i ulazi mi direktno u područje srca. Prožima me divna toplina, mir, doslovno ushičenje,
osjećaj traje oko desetak sekundi, nakon toga osjećam vibraciju piramide, dlanovi mi bride kada dodirujem kamen.............

- ne pijem, ne koristim droge, rano ujutro sunce mi nije udarilo u glavu, noć je bila dobra za spavanje, tijelo odmorno, duh znatiželjan -

Isti dan, Kairo nacionalni muzej, kod nekih eksponata sličan osjećaj kao i u samoj piramidi, samo nema plavog svjetla...
Hramovi Kom-Ombo, Edfu slično...............


objašnjenje

Imam objašnjenje, ali ono je još čudnije od ovog mog doživljaja.
i koristim pravo da vam ga uskratim.
Moj prijatelj mi je jučer još jedamput opisao svoj neobični doživljaj. To je bilo 2004. na Lokrumu. On je inače profesor francuskog jezika, a u to doba je radio kao turistički vodič. I vodio on jedno grupu po Dalmaciji te su posjetili i Lokrum kod Dubrovnika. On je išao prvi te im objašnajvao. To je bila grupa starijih turista - penzionera. I kada su otišli u okrug benediktinskog samostana, njemu se krajolik počeo nekako činiti neobičan. Kao da je neka izmaglica. Pogledao je desno , u pravcu gdje je nešto osjetio i vidio neki bijeli mramorni kamen dimenzija oko 30 x 20 -15 cm, na zemlji - u travi. Spustio se bliže nejmu i vidio natpis zlatnim slovima: Nikad mudrost nije rekla što priroda nije potvrdila.
Čak je mahao rukom kao da istjerava maglu oko kamena, da bolje vidi natpis.
Onda se pridigao i turistima preveo što tu piše, a ovi nisu ništa neobično reagirali. Kao da je stvarno taj mini-spomenik bio na travi. A dok im je objašnajvao, cijeli mu je krajolik, tj. drvored bio nekako idealan. Kao da to nisu stabla nego ljudi. Nešto kao da je dospio u raj. I to ona slika raj po Svjedocima Jehove koje vidimo na slikama. Inače je moj prijatelj ateist i ne vjeruje u nikakvu varijantu Boga, niti zagrobnog života.
Tek je došao k sebi nakon 15-tak minuta. Da je bio sam, bio bi malo zastao da vidi što mu se to događa s njim. Ali, pošto je bio vodič, morao je blebetati kontinuirano, a da ovi ne skuže da se s njim nešto događa.
Ovaj je doživljaj na njemu ostavio duboki trag, te je počeo sumnjati da lstvarno ima još nečega osim ovog što vidimo. Ali vjernik nije postao, iako mu žena liže oltare. A on to i dalje smatra ludorijama.

On se vratio nakon godinu dana, ali kamena nije bilo. Tek je malo podalje vidio jednu kamenu "katedru" na kojoj piše taj isti natpis. Ali je to skroz bilo drukčije: dalje 20 metara, sisoko preko metra i ružan sivi beton sa neobojanim natpisom koji se jedva vidi. Sada je bio još više zbunjen. Jedino mu je žao što taj kamen nije dotakao prije godinu dana. Onda bi vidio da li je opipljiv.
Normalno, on je malo bolje istražio povijest toga natpisa i našao da to potječe iz doba antike. Nije to iz kršćanske filozofije. Sada ga i dalje muče neke sumnje da bi htio ispitati da li stvarno postoji takav mini-spomenik u tom parku.
Evo prilike da netko od nas kada bude otšao na Lokrum tako nešto provjeri.

Ja sam mu inače napomenuo da je za Lokrum vezno neko proklestvo. Doduše on je o tome nešto čitao, ali nije to htio govoriti turistima. Jer je upravo francuski napoleonov general istjerao benediktince koji su Lokrum prokleli.
http://www.cilipi.net/Legende/Lokrum...okletstvo.html

Slučajnost, halucinacija ili nešto treće ?
krena is offline  
Odgovori s citatom