Tema: Stipe Mesić
Pogledaj jedan post
Old 12.12.2012., 15:40   #4422
kad sam govorio o Dobranoviću i Mesiću u slučaju Geotehnika zaboravio sam postati OVO, čisto da se vidi cijela spirala malverzacija , u koju je duboko umočen i bivši ministar Šimonović danas visoko pri UN-u, koji je btw pakirao Gotovini topničke dnevnike isto kao i Mesić !


Quote:
Prema svjedočenju nekada čelnih ljudi iz poduzeća Geotehnika i Industrogradnja, sastanci predstavnika Geotehnike i Industrogradnje sa Željkom Dobranovićem održavali su se u Mesićevu uredu, gdje su mnogi od njih, kako je to u postupku pred Županijskim sudom u Zagrebu svjedočio bivši predsjednik Uprave Industrogradnje Zvonimir Matić, prvi puta i upoznali Dobranovića uz posredovanje Stjepana Mesića, koji ih je pozvao u svoj kabinet na Pantovčaku kako bi se dogovorili tajni aranžmani za naplatu iračkih i sudanskih dugova tih poduzeća.

Upravo su u Uredu predsjednika Republike predstavnici Geotehnike i Industrogradnje potpisivali tajne punomoći Željku Dobranoviću da privatnim vezama nezakonito preuzme naplatu iračkog i sudanskog duga prema tim hrvatskim kompanijama.
O tomu je i u istražnom postupku protiv Dobranovića pred istražnom sutkinjom Županijskog suda u Zagrebu, Mirjanom Matijanec, na istražnom ročištu održanom 13. ožujka 2006. godine, svjedočio i bivši predsjednik Uprave Industrogradnje Zvonimir Matić.

"Dok je Željko Dobranović radio u Uredu predsjednika bili su neki kontakti između njega i Industrogradnje, naime bilo je nekog govora o vanjskoj suradnji između Ž. Dobranovića i Industrogradnje, tj. koliko se ja sjećam Željko Dobranović je od strane Industrogradnje dobio punomoć za vođenje razgovora u ime Industrogradnje tj. za naplatu dugovanja od ostalih poduzeća prema Industrogradnji, za to nije postojao nikakv pisani ugovor.

Željko Dobranović trebao je voditi pregovore oko iračkog duga Industrogradnji, a taj dug je bio negdje oko 10 - 15 milijuna dolara", stoji u iskazu Zvonimira Matića istražnoj sutkinji Mirjani Matijanec.

Šimonovićev zadatak bio je tajno otkazivanje punomoći Ujedinjenim Narodima

Nakon što je Dobranović odradio ovaj dio posla, te dogovorio modalitete naplate dugova sa Industrogradnjom i Geotehnikom, koja su mu poduzeća i potpisala tajne punomoći za naplatu iračkih i sudanskih dugova, trebalo je obustaviti postupak za naplatu tih dugova legalnim putem preko Ujedinjenih naroda.

Ovaj dio posla bio je na Ivanu Šimonoviću, današnjem ministru pravosuđa u Sanaderovoj Vladi.
Naime, današnji ministar pravosuđa povukao je punomoći za naplatu tzv. iračkih i sudanskih dugova u trenutku kada su Ujedinjeni narodi potvrdili Republici Hrvatskoj kako se poduzeća nalaze u prvom naplatnom redu za naplatu tih potraživanja, dakle u trenutku kada bi poduzeća i legalnim putem naplatila tzv. irački i sudanski dug.
S druge, pak, strane, uvidom u aferu Geotehnika, nameće se potreba istrage o porijeklu novca kojim je ministar Ivan Šimonović nedavno kupovao nekretnine na Hvaru, obzirom da je vrlo moguće kako se radi o koruptivnom porijeklu novca, a ne o „plaći i osobnom dohotku“, što i najnaivnijima sugurno mora zvučati izuzetno neuvjerljivo.
Kako ministar Šimonović objašnjava činjenicu da je u svojoj imovinskoj kartici vrijednost zemljišta na Hvaru naveo u toliko malom iznosu (radi se o šumi na Hvaru) da ispada kako je to zemljište kupio za oko 4 eura po kvadratu, posebno kada znademo da je cijena kvadrata poljoprivrednog i sličnog zemljišta na znatno manje atraktivnim lokacijama najmanje oko 10 eura po kvadratu?

Može li nam ministar učiniti dostupnim kupoprodajni ugovor i procjenu Porezne uprave za navedenu šumu na Hvaru, vrijednosti 150 tisuća eura, navedenoj u ministrovoj imovinskoj kartici?

Zbog čega ministar u svojoj imovinskoj kartici nije naveo i vlasništvo nad navedenim pašnjacima na Hvaru?
Link (u komentarima)

to je samo jedna od afera ROBERTA MATIJEVIĆA - žviždača iz Carine, zbog kojih već godinama proziva Bajića !

dakle, sve je to jedna ogromna nerazriješiva spirala , neovisno o stranci, ideologiji...

Naravno, da se ogradim ovo su samo indicije i razmišljanja !

Zadnje uređivanje hr1u00 : 12.12.2012. at 15:54.
hr1u00 is offline