Tema: Stipe Mesić
Pogledaj jedan post
Old 13.12.2012., 10:48   #4453
Evo jedan dobar primjera Mesičevog boljševićkog obračuna koristeći LAŽI, sa neistomišljenicima , a ustvari sa Tuđmanovim lešom.
Radi se o Iviću Pašaliću i prodaji Večernjeg Lista.

prvo je bitno znati da ja Mesić s pričom o kriminalnoj prodaji Večernjeg u duetu Tuđman-Pašalić , koji dokazuje audio vrpca u posjedu Mesića , izašao pred sam Sabor HDZ-a kako bi diskreditirao Pašalića i detuđmanizirao HDZ, a na kojem je prijevarom pobjedio najgori detuđmainizator i notorni kleptoman Sanader , Mesičev sudrug u operaciji detuđmanizacije !

Drugo bitno je znati da je od početka priče koju je Mesić pustio u javnost-povlaštene medije , koristeći Tuđmanove transkripte za unutarpolitičke ucjene i obračune, cijelo vrijeme tvrdio da IMA i da je preslušao AUDIOVRPCU koja dokazuje kriminal Tuđman - Pašalić u "slučaju" Večernjak ! (naravno slučaj nije postojao već je medijski izmišljen)
Quote:
MESIĆ : Pašalić danas kao da je pao s Marsa; on je pitao Tuđmana je li snima razgovor, a Tuđman mu je rekao da se ne snima, prevario ga je jer sve se snimalo! Ne znam je li taj čovjek pri sebi jer priča besmislice
LINK

btw, pašalić je početkom 2001. bio manje omražen političar od Mesića po anketama !


Naravno, vrpca nikad nije pronađena , jer je nije bilo, što je Mesiću dalo štofa da su je desničari uništili kako bi skrili dokaze.
Zanimljivo je da je samo predao transkript razgovora i to Nacionalu prije nego račanu i MUP-u, koji je btw, verificirao kao vjerodostojan , tada jedan od savjetnika Mesića ? Pitanje je na osnovu čega, ako nema transkripta a nisu bili sudionici sastanka ?
Iako je tvrdio da je predao VRPCU
Naravno Mesić je naglo odustao od postojanja vrpci, u svom stilu

Ipak je došlo do istražnog postupka (saborskog - kojeg je vodio Joško Kontić - kojeg je Mesić poslije politički likvidirao, kao i mnoge druge "desničare") o slučaju večernji u 5/2000.

Ali da skratim ,naravno Povjerenstvo je zaključilo praktički JEDNOGLASNO da ne postoji kriminal u prodaji Večernjeg, već nepravilnosti i indicije o nečemu... ! LINk http://www.hsp1861.hr/vijesti/200713ms.htm, a DORH i MUP nikad nisu podigli daljnje prijave niti je itko procesuiran !

Prekasno, Tuđman i posebno Pašalić su već bili medijski uništeni i na čelo HDZ dolazi Mesićev šegrt SANADER , kojem je Mesić skinuo s vrata pašalića !

Sad kad to stavimo u odnos na ovu gore priču o Dobranoviću umiješanom u kriminal do grla , onda su jasni ciljevi mesića sa ovim LAŽIMA o Večernjaku !

I tu onda dolazimo do priče o "likvidiranju" Ortynskog (nešto sam pisao već) koji je @saugaro , itekako bio na repu Mesiću u to vrijeme !
Nakon duge medijske pripreme (NACIONAL I ostali) Ortynski zna da neće dobiti povjerenje i početkom 2002 podnosi ostavku u Sabor, nakon čega mu Sabor izglasava NEpovjerenje!?!?!
A Mesić to komentira
Quote:
Ortynski je procijenio da bi daljnje kritike (o njegovu i radu Državnog odvjetništva) samo zaoštravale odnose, a da (ostavkom) pruža prikuku nekomu drugomu da nastavi taj posao, izjavio je Mesić. Ortynski (Nacional i Petrač sudski psotupak protiv Ortynskog )smatra da kritika koja je išla na njegov račun ne omogućava da na miran način nastavi posao glavnoga državnog odvjetnika, rekao je predsjednik Mesić.
A Vlada mu je tada dala otkaz, Ustavni sud je prihvatio da je dobio otkaz, a ne dao ostavku što znači da se od tada nije mogao zaposliti u državnim službama te je od tada na zavodu za zapošljavanje.
Dosta jasna poruka za one koji se usude zviždati !
kao i Vesna Balenović o Mesićevoj INI, Robert Matijević o Carini...

Ali ova priča o Večernjaku ima i nastavak - kako je Večernji u drugoj (Mesićevoj) prodaji postao poslušan medij !
Koga zanima neka se informira.
Nakon discipliniranja Slobodne Dalmacije, Pokušaja discipliniranja Crkve, smjene Ortynskog i generala i dolaska na vlast Sanadera, uspio je disciplinirati sve medije, a posao discipliniranja neposlušnih je dalje prepustio Sanaderu i haškom Sudu ! I sve je dalje bilo lako !
Prije toga se još obračunao sa cijelim korpusom ljudi svih profila (Joško Kontić, Igor Zidić, Aralica, Nenad Ivaković, Josip Jović...) pa su svi "desničari" postali "ognjištari i ustaše" čine je zatvorio usta svima ! jer nitko ne želi biti javno prozvan kao "prijetnja EU budućnosti RH"

I od 2002. novi mandat je osiguran , bez obzira što radi i govori !

Sve u maniri najgoreg boljševizma , što potvrđuju i njegovi govori iz vremena Hrvatskog Proljeća, posebno o Deklaraciji o položaju Hrvatskog jezika 1968 :
Quote:
Stipe Mesić rekao je na početku svog izlaganja u diskusiji da ga nije toliko iznenadilo bacanje bombi na naša predstavništva u Americi i Kanadi, bacanje bombi na naše konzulate u Zapadnoj Njemačkoj, jer se zna tko baca te bombe i tko stoji iza tih grupica, koliko ga je iznenadila ova deklaracija. Kada sam pročitao tu deklaraciju, rekao je, nije mi dugo trebalo da shvatim da je to politička diverzija koja je uperena protiv socijalističkog razvoja naše zemlje, i koja je uperena protiv onoga što je najsvetije, što je izvojevano u našoj narodnooslobodilačkoj borbi, a to je bratstvo i jedinstvo, čega se mi ne možemo odreći i za što su pale velike žrtve (...) Ovi bombaši, s koje god strane dolazili, doći će sigurno pod udar ne samo našeg hrvatskog naroda nego svih naroda naše socijalističke domovine. Bez obzira na to na koji način se postavljaju obranaški potpisnici i sugovornici tih potpisnika, na koji način oni branili sebe, da li su to potpisali u pijanom ili kakvom drugom opojnom stanju. Mislim da je deklaracija doživjela apsolutni krah i da je javnost osudila sve njezine sastavljače. Pridružujem se onim drugovima zastupnicima koji traže da se objelodane imena potpisnika, da se ne samo društveno i politički osude stavovi i potpisnici deklaracije nego da i tužilaštvo pokrene krivični postupak protiv odgovornih osoba.» (Vjesnik, 31.7.1967 «S. Mesić: Apsolutno krah deklaracije)
Nije Mesić bio progonjen i zatvaran zbog svog nacionalizma, već je on progonio, a u zatvor išao po zadatku, kao što je i Budiša svjedočio !
Isto kao i 1991. o čemu svjedoči Aca Vasiljević i Kadijević i Jović ! isto kao i 2000 i 2001 kada je terorizirao sve neistomišljenike Tuđmanovim transkriptima !
I uvijek je to radio iz zaleđa i pozicije moći koju mu daje Partija/Presjedništvo SFRJ/transkripti/

Zadnje uređivanje hr1u00 : 13.12.2012. at 12:04.
hr1u00 is offline