Tema: Stipe Mesić
Pogledaj jedan post
Old 15.12.2012., 23:05   #4509
ili ajmo o onoj poznatom progonu Vice Vukojevićau koji se jednom u vrijeme sukoba hrvata i muslimana u Saboru pojavio u uniformi HVO (siječanj 1994) , pa je Mesić od toga, na lažima napravio cijelu dramu oko toga da je pukovnik HVOa i (navodi da je zvao Tuđmana na telefon i dogovorio Vukojevićevi smjenu al ga poslje Tuđman odjebo ...) na tragu "Tuđmanove podjele BiH"

U Haagu u slučaju Blaškić 1997/1998 on svjedoči
Quote:
Pitanje: Dok ste bili predsjednik Sabora, u to vrijeme,
bilo je članova Sabora koji su bili iz Bosne i
Hercegovine, također članova HVO-a i iz Herceg-Bosne?
S. Mesić: Nikada nisam službeno primio ikakvu informaciju
od ikojeg predstavnika da su bili članovi HVO-a
. Ipak,
vidjeo sam neke ljude na televiziji
uključujući Vicu
Vukojevića i Ivana Tolja kako su obučeni u odore HVO-a.
Mislim da je bio i jedan liječnik, ali mislim da je bio
samo uključen u medicinske poslove …
Pitao sam ga da li zna što se dogodilo u Prozoru. Rekao mi je da "smo mi (HVO) poubijali toliko njih da ih nisu mogli sve natovariti na kamione". Rekao mi je da Hrvati nisu imali gubitaka. Izbacio sam ga iz ureda i otada nismo više nikada izmijenili ni riječi. Shvatio sam da nasumce ubijaju ljude ako su njegove riječi o gubicima bile točne.
a na svjedočenju Miloševiću 2002 opet ima malo drugačiju priču
Quote:
Yes, he was a member of the Croatian Sabor, and he did appear in

10 uniform, in HVO uniform. Otherwise, his origins are from

11 Bosnia-Herzegovina. And I said to President Tudjman that I didn't like

12 what Vice Vukojevic was doing. I criticised him.
You talk to Vukojevic and he said that they had shot

14 people. Is that right or not, Mr. Mesic
?


15 A. No, it is not.
A u Globusu (BHdanima i svim regionalnim štampama) kaže
Quote:
Nakon hrvatsko–muslimanskog sukoba u Prozoru, pocetkom 1993., pozvao sam, kao predsjednik Sabora, Vicu Vukojevica u svoj predsjednicki ured i upitao ga sto se ondje dogadja. Odgovorio je: Upravo sam se vratio iz Prozora, pobili smo ih da nisu mogli stati u kamion! Upitao sam ga koliko je nasih ranjeno. Kaze: Nijedan. A koliko je nasih poginulo? Kaze: Nijedan. Onda ste, vrisnuo sam, pobili svezane ljude! Izvoli izici van, s tobom vise ne zelim razgovarati.
od tada Vukojevića ima na piku pa mu je negdje 1999 uvalio priču da je silovao muslimanku u logoru HVO (između ostalog da je ubio i Brunu Bušića id...)
Naime pojavila se" anonimna" muslimanka koje je tvrdila da jju je silovao Vukojević. Njenu izjavu je verificirao neki Irfan Ajanović visoko pozicionirani SDA-ovac i prijatelj Mesićev, a Paraga odmah podnio tužbu protiv Vice Vukojevića...
E sad
Quote:
U dvogodišnjoj istrazi Državne agencije za istrage i zaštitu (BiH) SIPE, ispitivanjem svih involviranih iz BiH u ovaj slučaj zaključeno je da mladu Bošnjakinju nitko nikada nije vidio, kao ni Vicu Vukojevića u logoru Vojno. ...
Iz DORH-a Dobili smo sljedeći, u konačnici, potvrdan odgovor.

- Sukladno zakonskoj odredbi 36. Zakona o Državnom odvjetništvu, u mogućnosti smo vam odgovoriti samo kako iz provedenih izvida nije potvrđena osnovana sumnja, u više navrata javno objavljena, da bi osoba koju spominjete u svom upitu počinila kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz. čl. 120. st. 1. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske, počinjeno silovanjem.
Uglavnom sve je to (oko silovana) krenulo orkestrirano od Mesića preko Ferala preko Nacionala onog trenutka kada se pojavila informacija da Vukojević ide u Ustavni Sud, a Mesić stigao na Pantovčak !
Pa se zdušno uključila i još edna perjanica naprednog zapadnog liberalizma - stranačka kolegica Mesića Vesna Pusić, a prednjačio naravno DOŽIVOTNI Mesić (na dnu linka) i još
Ipak Vukojević je ušao u Ustavni Sud 2003. ali čovjek je pretvoren u seljačinu, ognjištara, ubojicu , ustašu, silovatelja...to je prva asocijacija kod 99% ljudi na Vukojevića

Inače Vukojevića je u HDZ pozvao Mesić 1989. i stavio ga na listtu za Sabor 1992 - LINK

Zadnje uređivanje hr1u00 : 15.12.2012. at 23:56.
hr1u00 is offline