Pogledaj jedan post
Old 25.03.2013., 19:12   #7765
Quote:
Zegi kaže: Pogledaj post
Dragi forumaši

Ne želim nikoga kuditi, ali kalvariju koju sam ja prošla ne bih nikome poželjela. Imala sam malu grbu na nosu i vrh nosa mi se kod smijeha spuštao prema dolje. Prvu operaciju mi je radio dr. Duje Ostojić. Jasno sam mu rekla što želim (ukloniti grbu i malo podići vršak nosa), a on ga je napravio kao "ptičiji kljun".
Da sam tada znala da je to njegov vrhunac, ne bih tražila da to popravlja, jer je daleko od onoga što sam tražila. Nakon godinu dana radio mi je popravak nosa u lokalnoj anesteziji i totalno me unakazio (navodno je stanjivao kožu izrezujući je iznutra). Kada mi je skinuo kalup, nos je bio ljubičast i spljošten, a kada se malo oporavio nalikovao je na krušku, potpuno mi je uništio hrskavicu, tako da je nos ličio na krušku, deformiran i bez vrha, iskrivljen potpuno asimetrične strane, jednostavno STRAHOTA. Kada god sam se pogledala u ogledalo, mislila sam da ću poludjeti. Taj "doktor" nije mi se niti ispričao, a novac mi nije niti mislio vratiti dok mu nisam rekla da će o njemu pisati sve novine. Kao što sam već rekla, poludjela sam, a kad sam napokon smogla snage otišla sam tada eksponiranom dr. Glumičiću i molila ga da to popravi ako može.

Nos više nije bio samo unakažen, nego se i pojavilo mnoštvo ispucanih kapilara na površini, tako da sada imam nos poput alkoholičara. Kod Glumičića sam sve objasnila, i prilikom razgovora osjetila povjerenje. Djelovao je siguran u sebe, a kada sam ga pitala da li može popraviti taj unakažen nos i da li me želi operirati on je naravno odgovorio "da ne mogu to popraviti, ne bih vam pristao ni operirati nos, jer znam kroz što ste sve prošli".
Osjetila sam olakšanje, jer sam bila uvjerena da govori istin
u, djelovao mi je pošteno.
Operirao mi je nos, ali nažalost moram reći da ne izgleda puno bolje nego prije operacije. Ostala je asimetrija, nos nema vrška, sve u svemu KATASTROFA. Novac je naravno uzeo unaprijed, dio prije nego sam došla u Zg, a dio prije same operacije, a njegovo objašnjenje na prvoj kontroli je bilo "namučili smo se sa vašim nosom, ali vi trebate novu hrskavicu", to je za mene bezobrazluk i imala bih još puno toga reći, jer mi je i on sam moga prije operacije reći da se tu ne može puno učiniti, a ne uzeti novac i onda to reći.
Mojih posljednjih 13 godina života je uništeno zbog bezazlene operacije kojom sam htjela uljepšati lice i otkloniti problem koji me mučio od djetinjstva, a dobila sam patnju koju sam platila i za koju mi ni računi nisu izdani.
Molim ako netko zna poštenog i kvalitetnog doktora koji bi mi mogao pomoći, tj. rekonstruirati hrskavicu, jer ne želim više ovakva hodati po ovome svijetu.

Zahvaljujem
Iz vlastitog iskustva preporucujem dr.Zambellija ako ti je potrebna ugradnja graftova...Naime nakon visestruko traumatiziranog nosa treca operacija tercijarna me spasila...

Prvi puta operirana sam 2007g na kbc Salata zbog teske devijacije septuma disala sam samo sa operil kapima,devijacija je i izvana bila jako vidljiva doslovno slovo s a ne nos,nisam imala vezu i nakon te operacije problem je djelomicno rijesen...bolovi su bili nesnosni...osoblje u bolnici da i ne spominjem a najgore sto sam kasnije doznala kad sam procitala tko me operirao je to da doktorica je bila naucnica dakle nije zavrsila niti specijalizaciju,zalosno da se to pacijentu ne spominje...

pet godina kasnije 2012g kod dr,Glumicica pokusavam rijesiti problem losijeg disanja na lijevu nosnicu te krivi nos sa udubinom lijevo koja otezava disanje...rezultat porazavajuci, pukla mu hrskavica na vrsku i strsala mi kvrzica,nos skracen toliko prcast da jezivo za vidjet,isturpijan i suzen do te mjere da strana koja je imala udubinu pada zajedno s nosnicom i zatvara protok disanja...doktor je trebao ugraditi hrsskavicu a on je jos isturpijao...inace imala sam mali pomalo prcasti nos i jedino sto smo se dogovorili je bilo izravnati ga...a operacija je bila sve samo ne prema dogovoru...na svim kontrolama din kao i uvijek nije htio priznati puknuce hrskavice na vrsku nosa...htio mi ustrcavati filere da sakrije kvrzicu ali to ne bi popravilo niti pola problema.

Potrazila sam misljenja dr.Jurline kbc Rebro i Zambellija i dobila dva ista odgovora,pukla hrskavica vrska nosa zbog turpijanja i potrebna ugradnja hrpe graftova...tako da sam 2013g operirana i dodana mi je hrskavica iz uha na lijevoj strani udubini koju imam id rodenja,te na nosnici posljedica pretjeranog turpijanja kao i na vrsku gdje he rezana puknuta hrskavica i na to mjesto stavila se hrskavica da ne bi bila udubina...rezultat disanje i izgled znatno popravljeni...

dakle ono sto zelim poruciti ne operirajte male nesavrsenosti ako nemate znatnih problema sa disanjem jer je velika vjerojatnost da cete dozivjeti propuste nestrucnih operatera...Dr.Glumicic ponudio mi je popravak o njegovu trosku ali zar se ponovno izloziti takvoj nestrucnosti...radije sam riskirala kao i drugi koji nalete na takvo nesto...nos moze ispasti van vasih ocekivanja ali ako vam se dogodi puknuce vrsne hrskavice i to zanijekate to je ozbiljan propust...zar ne?

Zadnje uređivanje tanveer : 25.03.2013. at 19:50. Reason: preglednost posta
Brc0011 is offline