Pogledaj jedan post
Old 19.04.2013., 12:26   #12
Teletina u kruhu od palente

Ok, zadnji čas i izjalovila mi se prvobitna ideja, pa sam morala smisliti nešto drugo, ali zadovoljna sam kako je ispalo

Ja sam ovo radila za jednu osobu, ali smjese za kruh je dovoljno za 600gr mesa.
Od ostatka smjese za kruh sam napravila kruh(zamislite), eno ga na nenatječajnom

Sastojci:

Teleći file (moj komad ima oko 200gr)
Peperoncini
Sušene rajčice
Sušeni vrganji
Mladi luk
Cvijet soli
Papar
Maslinovo ulje

Meso marinirati što duže u smjesi navedenih sastojaka ( ja sam ga marinirala skoro dva dana).

Dok se kruh diže, meso popržiti na maslinovom ulju na grill tavi, na laganoj vatri s svake strane po 10 minuta.

Razvaljati tijesto, posuti ga naribanim ovčjim sirom, staviti komad mesa, također ga praktički uvaljati u ovčji sir i tijestom preklopiti meso.
Ostaviti da miruje 15minuta i staviti peći.
Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.


Smjesa za kruh :

150 gr srednje kuhane palente
220 gr brašna
pola vrećice suhog kvasca
1dl mlake vode
žličica soli
žlica maslinovog ulja

Skuhati palentu.
Razmutiti kvasac u vodi.
Prosijano brašno pomiješati sa soli i maslinovim uljem, dodati mu razmrvljenu palentu i kvasac.
Zamijesiti tijesto i ostaviti ga pokrivenog na toplom mjestu da se diže 45 minuta.
Premijesiti ga te ostaviti još 15 minuta.
Dalje raditi po receptu gore navedom.










sophiella is offline