Tema: Stjenice!
Pogledaj jedan post
Old 05.09.2013., 13:19   #46
Moje iskustvo sa stjenicama

Evo, da i ja podijelim svoje iskustvo sa stjenicama. Možda nekome pomognem.

Krenulo je prije 2 tjedna kada sam usisavajući uočila male bubice i kad bih ih išla usisati ostala bi crvena mrlja. Nisam tome pridavala puno pažnje, misleći da je prolazno. Sve dok jednog jutra dečko i ja nismo otkrili par tih bubica na krevetu. Pošto imam psa, koji se često popne s nama na krevet, odmah sam njega išla pregledati. Izvadila sam mu 7-8 stjenica (misleći da su krpelji) Tog dana sam očistila sobu i psa našpricala protiv buha i krpelja i otišla spavati kod dečka. Kako drugog dana kad sam se vratila u sobu nisam ništa pronašla (jer je bio dan a svi znamo da stjenice operiraju noću), stavila sam čistu posteljinu i spavala tu noć u svom krevetu. Naravno, drugo jutro ponovno na krevetu stjenice, i to po madracu, pokrivaču, svugdje. Horor! Tada sam pročačkala internetom i pročitala sve o stjenicama. Ne moram ni napominjati koliko mi je slabo bilo. Noćima nisam spavala, nisam jela, sve se vrtilo oko toga. Nevjerojatno je koliko to utječe na čovjekovu psihu.
Otkrila sam da im je izvor bio moj pas. Gdje god bi on legao sa mnom, evo njih drugog jutra. I mene nisu grizle/sisale jer su imale njega.

Evo što je meni pomoglo u vrlo kratkom roku (2tjedna), s obzirom da svugdje čitam da borba s njima traje mjesecima, i da se neki ljudi iseljavaju iz stanova, pale i bacaju namještaj i sl. (iskreno sam se nadala da to čitam samo najekstremnije slučajeve). Prvo sam par dana špricala Bio Killom i Neo pitroidom po svim kutevima sobe. Svaki dan po 2 puta! Svu robu, plišano, deke i sl. sam spremila u vakuumske vreće. Ako ih je bilo na robi, ne mogu preživjeti bez zraka u tim vrećama. Postepeno sam prala robu iz vreća nakon par dana i peglala ju. Onda mi je tata predložio da kupimo uređaj za čišćenje na paru. Para na 130 stupnjeva ubija sve živo. I s tim sam prošla apolutno svaki kut sobe, madrac, pokrivač, jastuke, SVE! Psa sam stavila u karantenu par dana i stavila mu Frontline Combo (koji ubija sve nametnike u bilo kojem stadiju razvoja). Da to nije upalilo, sljedeći korak bi bio dezinfekcijska služba. Međutim, od tada stjenica više nema. Prevencije radi, svaki dan prođem uređajem na paru po sobi. Par dana ih nema i nadam se da NIKAD više neću imati problema s tim odvratnim stvorenjima. One nisu štetne za zdravlje ukoliko nemate problema sa alergijama i sl., no kako sam se i sama nažalost uvjerila, štetno je za ljudsku psihu. Napominjem da sam velika čistunka, moja soba je najčišća prostorija u kući, čak me prijatelji za to i zezaju. Čistoća ne igra ulogu hoće li se one pojaviti ili ne.

Eto, nadam se da ću nekome pomoći.
sanja235 is offline  
Odgovori s citatom