Evo malo opširnije o mojem iskustvu sa iNew V3... Otkuda početi? Otpočetka. Naručen 30.12 sa AntElife-a, poslan tek 17.1 (očito nije bio na lageru kako su tvrdili), došao u Zagreb 27.1, bio 9 dana na carini, i danas pokucao na vrata. Kutija lagana, pomisliš da ti nisu stiropor možda poslali. Ali sve je unutra (ono što im je navedeno na stranici), a čak su ubacili i dvije stvari koje nisam mislio da ću dobiti: onaj EU-plug adapter (iako je i originalni EU punjač poslan) i dodatan screen protector (jedan je već i na njemu, iako ima Gorilla Glass 2 staklo). Kad smo već kod screen protectora, mislim da ću ga skinut, jer se vidi par zračnih mjehurića koji bodu za oko (valjda su ga na brzaka ljepili). Kako je kod vas drugih?
Mobitel je jako lagan, al mislim si bit će teži kad ubacim bateriju, kad ono nema baterije u kutiji! Fak. Nisam ga još ni upalio a već problemi. Idem ga probat upaliti, kad vidi čuda: radi "bez baterije"

Da, jako je lagan, čak i sa baterijom (128g). Jedino nisu stavili onaj plastični marker na kontakte baterije da ne cucla tokom transporta. Ali dobro, bila je 42% napunjena, pa sam se mogao malo poigrati prije prvog punjenja. Dosta je tanak, bez obzira na onu muljažu oko 6.5mm, čak izgleda i dosta tanje od stvarnih 8.3mm na srednjem dijelu (oko kamere je 9mm, a sa samom kamerom 10mm). Hardverske tipke za jačinu tona su mi nekako "preplitke", tako da mi je malo teže napipat dio tipke za pojačavanje odnosno stišavanje zvuka, te malo jače treba stisnut "da uhvati". Ali ništa strašno, možda je i bolje tako nego da je tipka klimava i drndava kao na ostalim kinezima. Zvuk je odličan s obzirom da je mono zvuk u pitanju. Donja dva "zvučnika" ustvari nisu zvučnici nego samo rupe u plastici za bolji estetski dojam. Ekran je melem za oči. Kristalno čista slika jasnih boja, bez ikakve pikselizacije. 720p je čisto dosta za ekran, 1080p bi bio overkill (da ne pričam o padu performasni i dodatnom opterećenju baterije). 720p video ide super glatko, 1080p još nisam probao. Kamera dosta brzo okida slike, te su iste čisto solidne kvalitete (bez artefakata). LED bljeskalica je dovoljno jaka za dobre fotke u mraku.
Android se brzo pokreće. Spreman za rad dok kažeš keks. Naravno bez dodatno instaliranih aplikacija, ali nisu svi Androidi tako brzi out-of-the-box. Sve je fino fluidno, nema zastajkivanja, cukanja, trzanja, smrzavanja, whatever. Firmware je 1.0.1 (24.12.2013). Nemam problema sa WiFi signalom, čak niti 10 metara od rutera (signal jest slabiji, ali daleko od neupotrebljivosti kao što neki navode, još uvijek se stranice prikazuju). OTG radi, probao sam miša i stick. NFC isto radi, ali ne sviđa mi se baš što se kroz pozadinski poklopac vidi NFC antena. Nije sad da se vidi iz aviona, ali malo se vidi kao neki sivkasti kvadrat. Ništa strašno, a i neprimjetno je kad stoji u case coveru, kakav god da je. Imam problema sa kompasom, ne kuži baš gdje je sjever, lol. Isto se ruši i ulaskom u date/time meni. Možda se oboje poprave nadogradnjom firmwarea. Iako se vrijeme sinhronizira sa onim od operatora kad se ubaci SIM kartica, a na kraju krajeva sam problem se može riješiti i na više načina, tako da nije preveliki problem. Google Play je instaliran, za razliku od nekih drugih kineskih mobitela. Punjenje radi i preko USB kabla i preko punjača, tako da nemam problem s time kao ostali.
Sutra ću staviti drugi firmware na njega, rutati ga, počet trpat aplikacije i igre na njega, testirati GPS, i vraćat backup sa prijašnjeg mobitela. Kad sve to bude gotovo, možda dođem do još nekih saznanja, pa se možda još jednom nadovežem na ovaj review. Za sad toliko od mene. Što se tiče prvog dojma, ispunio je moja očekivanja, te ga toplo preporučam svima. Zasad ne žalim ni lipe iz novčanika ni minute nestrpljivog čekanja. Još su mi prije stigle dvije rezervne baterije, i čekam onu silikonsku masku za njega. Samo još da naprave jaču bateriju (ili da se može pripasat neka druga jača) i sve 5. Ali nijedan mobitel nije idealan, te prebiranjem nećete ništa kupiti. Ili ćete proći par puta skuplje. Tako da s obzirom na cjenovni rang, mislim da mobitel pruža dosta užitka, kako estetskog tako i onog vezanog uz performanse i ostale feature.