Pogledaj jedan post
Old 25.03.2014., 01:46   #57
Quote:
Stric iz ozadja kaže: Pogledaj post
Čovjek je napisao, da je prosječna plata na istoku Rusije 80 USD mjesečno.

A tvoji linkovi pokazuju, da je minimalna plata cca 100 EUR, a prosječna bruto po tvome 806 USD, s time da je prosječna neto 721 USD (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...y_average_wage) - znači država od bruto plate uzima vrlo malo!


Znači, autorova tvrdnja, da je prosječna plata 80 USD, je čista laž, to je sve.

A što se tvoje tvrdnje o selima tiče, u redu. Ako imaš priliku, odi jednom u jedno selo u zemlji, koja važi za biser među novim članicama - Češkoj. Pa tamo pogledaj, kako su im razvijena sela...


Nisu te tablice pouzdana mjerila jer vrijednost valuta se mijenja svaki čas. PA tako I njihove protuvrijednosti u dolarima ili Eurima.

U kvalitet života se ne ubrajaju samo primanja preračunata u dolare, nego I troškovi života, cijene usluga I režija, kao I cijene hrane I još nekih stvari.

Jer šta ti recimo vgrijedi ako si u Njemačkoj I imaš 3000 Eura plaću a samo za stan daješ recimo 2000 Eura. Plus ostali režijski roškovi.

Na papiru ti imaš dobra primanja, a u suštini ćorak. Mora da ti radi I supruga da bi živio normalno. A ako ne radi supruga e najebo si prika moj. Onda moraš da dereš dva posla ili vikende na crno, a to već ne spada u tablice regularnih prihoda niti se vodi u statistikama.

STvarno stanje nečijeg standard ovisi o mnogo faktora koji se u statistikama I tabelama uglavnom ne uzimaju u obzir.
Ringo10 is offline  
Odgovori s citatom