Pogledaj jedan post
Old 15.04.2014., 17:38   #78
Quote:
Halo Effect kaže: Pogledaj post
Onda se to ne bi zvalo ukidanje zimskog vremena već preseljenje u drugu vremensku zonu (GMT+2: Helsinki, Kijev, Riga, Sofia, Talin, Vilnius) i ukidanje Daylight Saving Timea.

S obzirom da se Hrvatska nalazi na oko 15°E i centar vremenske zone UTC+1 prolazi baš kroz Hrvatsku, Hrvatska je vremenski upravo tamo gdje treba biti i to zimi, tj. sunčevo podne je dosta blizu vremenskom podnevu (a ne kao npr. u Vijetnamu koji je u krivoj vremenskoj zoni pa se sunčevo i vremensko podne ne poklapaju ni blizu).
sve to stoji, ali mi smo posve poremetili način života i on nam uopće više nije vezan uz sunce, tako da je taj argument izlišan.

sunčevo podne je imalo značaj, kad je i sunčev izlaz i zalaz imao značaj. s obzirom da danas prespavamo 5 sati nakon izlaska sunca, a bdijemo pola noći, kad je sunčevo podne je posve nebitno.

ono što me iritira je zimi kad ideš radit po mraku i vraćaš se po mraku.
__________________
Progressivism is more similar to fascism than it is communism. Progressives unlike communists don't support abolishing social classes, private property, or the state. Progressives like fascists just support more state control over the economy in a way that preserves private property and class society except that unlike fascists progressives also support liberalism.
divizija is offline  
Odgovori s citatom