Pogledaj jedan post
Old 10.04.2006., 16:15   #2
Quote:
crnka st kaže:
Jek neko proba koristit švedsku grenčicu kao oblog za ožiljke?Znam da je za želudac dobra pola sata prije jela pola žlice u čaši vode..čula sam već kako se može koristit za kožna oboljenja,ožiljke,za grlobolju...za veliku većinu bolesti.
Ima li ko kakvih iskustava?
Ja sam koristila samo za želudac,ali ne od enciana već sam nabavila u Bosni(ima i u Sloveniji) biljnu mješavinu koju pomiješaš sa rakijom i dobiješ pravu grenčicu.Ima mala sa dvanaestak trava i velika,sa dvadesetak trava.ja san samo čula o djelovanju male grenčice ili kako u nas kažu "Gorčice"..
Ma dobra ti je i jedna i druga. Sve su to varijacije na temu. Ja sam probala i Encianovu i onu dr Teissa. Sličan sastav bilja, manje- više. Ne može bit loše, u svakom slučaju.

Kod ožiljaka, oteklina ili nekih drugih kožnih oboljenja, staviš prvo neku mast, najbolje nevenovu, pa tek onda malo švedske grenčice (najlakše ti je umočiti onaj štapić za čiščenje ušiju i prijeći preko nevena). Za brže zacijeljivanje novonastalih, ili ublažavanje starijih, ožiljaka, super ti je i e-ulje (vitamin e, sojino ulje, kukuruzno ulje, ulje pšeničnih klica, sezamovo ulje, ulje limuna). Imaš od natural wealtha, njega možeš nanositi drito na kožu. 74 ml ti je cirka 90 kuna, a dobro je i za primjenu iznutra, jedna kapljica dnevno. I fino miriši po limunu.
Zlatica is offline  
Odgovori s citatom