Pogledaj jedan post
Old 23.08.2014., 14:39   #40
Quote:
UDRUGA "U ime obitelji" zatražila je od Vijeća za elektroničke medije da opomene medije koji koriste termin "gej brak" za institut "životnog partnerstva".

U svojoj pritužbi, Udruga naglašava kako se neprestanim izjednačavanjem "životnog partnerstva" s brakom, za što su vladajući tvrdili da su dva različita instituta, u medijima uporno nameće percepcija braka suprotna onoj za koju su se hrvatski građani većinski izjasnili na referendumu nakon čega je u Ustav unesena odredba prema kojoj je brak "životna zajednica žene i muškarca".

Građani su izjednačavanjem "gej braka" i instituta "životnog partnerstva" pogrešno informirani i dovedeni u zabludu. Time se stvara pogrešna slika o novoosnovanom institutu, izaziva se značajno nezadovoljstvo i nepovjerenje građana u cjelokupni sustav te se izravno krši ustavni poredak Republike Hrvatske, tvrdi "U ime obitelji".

Ta udruga od Vijeća traži da u skladu sa svojim ovlastima, uputi zajedničko priopćenje svim medijima kojim će "ih opomenuti da ne objavljuju netočne senzacionalističke članke kojima iznose neprovjerene i netočne informacije čime dovode građane u zabludu i štete ustavnopravnom poretku Republike Hrvatske".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...a-/767040.aspx
Mogli bi i za ovo početi skupljati potpise.
__________________
Mi smo kazalište. U jednom trenu glumci, a u drugome publika. - R. Goffman
random96 is offline  
Odgovori s citatom