Pogledaj jedan post
Old 15.12.2014., 12:03   #1330
Quote:
viz kaže: Pogledaj post
Pretpostavljam da je protočno grijanje tople vode preko inox registra u puffer-u:
kolko ste zadovoljni tim sustavom grijanja PTV ili bi bilo bolji akumulacijski način pripreme PTV (npr. tank u tank sustav)?
Ako je protočno dobivanje PTV preko plinskog uređaja - zaboravite upit ;-)
Puffer je potpuno prazna kanta, a vanjski pločasti izmjenjivač služi za solarno grijanje i protočno grijanje PTV-a, po ovoj shemi:
http://img844.imageshack.us/img844/482/pje8.jpg

A ovo je slika s montaže tog dijela, nalazi se iznad puffera:
http://imagizer.imageshack.us/a/img850/844/6pag.jpg
Izmjenjivač je površine preko 3m2 i bez problema grije vodu na 44°C uz ulaz iz puffera od 47-48°C. U cijevi vodovoda postoji senzor protoka koji detektira da je voda puštena na pipi i pali automatiku koja regulira pumpu, nešto više o tome ovdje:
https://www.forum.hr/showpost.php?p=4...&postcount=997


Uglavnom ovo radi jako dobro, povratna temperatura koja iz izmjenjivača izlazi i dolazi na dno puffera je uvijek ispod 30°C, oko 28°C, kapacitet je dovoljan da zagrije vodu otvorenu na nekoliko pipa u kući istodobno, a PID regulator kada je jednom dobro podešen doista fino regulira temperaturu i ekpresno reagira na promjene protoka vode.

Inače ovaj dio oko toplinske pumpe nije još dovršen, kablovi vise na sve strane jer se testira. Kad se sustav uštima onda slijedi sređivanje ožičenja da do na nešto liči kao i ostatak kotlovnice, te naravno izolacije svih cijevi i dijelova, posebice zbog hlađenja, jer će inače ljeti sa svega curiti kondenzat.

Zadnje uređivanje City : 15.12.2014. at 22:10.
Chvembo is offline