Pogledaj jedan post
Old 25.01.2015., 10:42   #71
Quote:
brfin kaže: Pogledaj post
Zbog izuzetno nejasnih direktiva VE i uredbi EK, te visokih troškova prilikom izrade samog projekta, pozitivan ishod povlačenja sredstava iz EU fondova postaje upitno, a troškovi se samo gomilaju. Veća je vjerojatnost dobitka na lotu.
Za najavljeni natječaj MINPO za gospodarstvo-nacrt uputa na WEB-u je sve definirano, nema nejasnoća, namijenjeni su projekti EU većinom za MSP (sve se može precizno izračunati) pa si sami potencijalni prijavitelji mogu izračunati da li mogu ostvariti najmanji broj bodova za financiranje projekta. Ako ste mali poduzetnik (do 50 zaposlenih), možete dobiti 45 % bespovratno, a to nije mala vrijednost. Troškovi prijave nisu visoki s obzirom koliko veliki obujam projektne dokumentacije koji mi u 99 % slučajeva moramo ispuniti jer se ona boduje, i u nju ne treba ići ako nemate održivi projekt, vidljivu strategiju razvoja za 3 godine, izvozni potencijal. Kako kažu evaluatori: "U kandidirani projekt bi ušli bez obzira na Eu sredstva jer Vam je to neophodno, znači čak i s vlastitim učešćem ili kreditom poslovne banke/HBOR-a".
Imamo iskustva -vrlo pozitivnih gdje su dobitnici EU potpora na projektima koje smo im radili na zadnjem natječaju MINPO iz veljače 2014.god. dobili čak 60 % bespovratne potpore i iznose preko 1 mil. EUR-a, što mnogi moraju godinama raditi da imaju takvu čistu dobit. Znači, iz moga iskustva realno i je stavrno moguće da se uspije!
Kao što sam i na početku otvaranja ove teme naznačio : "EU fondovi nisu potpore za održavanje rada poduzetnika, i nisu za svakoga!".
hkolar is offline  
Odgovori s citatom