Pogledaj jedan post
Old 28.06.2015., 22:22   #25
Znamo da su postojali na zemji dinosaurusi, golemi reptili, iz roda zmija i krokodila. I danas imamo komodo zmajeve, male dinosaure na galapagosu.

Može vrlo lako biti da je postojala vrsta dinosaura koja izgleda kao leteči krilati dinosaur, zmija koja leti i bljuje vatru ili vruču paru.

Ali takođe može biti da je pravi korijen tog zaludnog straha među narodima nekadašnjim od zmaja u knjigi Bibliji. Sve se nekako dotiče te drevne knjige.
U Bibliji u Otkrivenju se spominje zmaj i kaže se da je zbačen s neba što mu daje krila u opis. Evo citat:
"zbačen bi zmaj onaj veliki, stara zmija, koja se zove đavao i sotona, koji zavodi sav svijet, zbačen bi na zemlju, i anđeli njegovi zbačeni biše s njim. "

Otud je korijen priče o zmaju. Taj "zmaj" ili pali anđeo koji simbolično ima osobine zmaja nemilosrdnog nosi nevolju s neba kao vatru, jer je donio u svijet rat, paljenje itd. O tome su znali ljudi od adama pa nadalje. Jer je odmah u Edenskom vrtu spomenuta zmija iza koje se krio sotona. Od tada je zmija svim narodima odaljenim od istinskog nebeskog Boga bila simbol obožavanja i straha.

Naravno uz sve ovo je usput mogao i doslovno postojati zmaj, životinja koja je do danas izumrla, i mnoge druge velike vrste zmija u bliskom srodstvu.
Ali kad se pogleda po narodima kako su obožavali lik zmaja pokazuje se da je Biblijski izvještaj najtočniji kad je riječ o ovom drevnom biču koje leti po nebu.
morskigolub is offline  
Odgovori s citatom