Pogledaj jedan post
Old 29.08.2015., 13:10   #22
Quote:
krena kaže: Pogledaj post
Nije izostavio, ali mnogi smatraju da je crkva sama po sebi jako moralna. Dok se neki ne ogriješe o civilni zakon. Ali sve mora proći odgovarajuću pravnu proceduru da bi se to sankcioniralo.

Crkva je dosad često zatvarala oči pred aktivnostima mafijaških skupina koje su prale novac i investirale pod okriljem Crkve, izjavio je on. Kao primjere suradnje mafije čiji se članovi deklariraju kao vrlo religiozni i katolici, naveo je biskupa koji je odbio javno kritizirati mafijaša i nakon što je osuđen pred Vrhovnim sudom te dopuštanje kćeri jednog mafijaša da se uda u vatikanskoj katedrali, a koja je čak dobila i papinski blagoslov.

Ovo je inače veliki paradoks: baviti se mutnim poslovima i uz to vjerovati u Boga te ići redovito na misu i ispovjed !!!????
Što svećenici ne vide licemernost tih ljudi.
A što može poduzeti jedan obični svećenik, dal sukobiti se kontra višestrukog katoličkog klera? Hm. Ne bi li to značilo da lako se desi 'otpusno pismo'? Il premještaj u neku zabit sela u zemlji zambeziji?
Nije li slično kao i u svijetu, npr. ako se sindikalist pobuni protiv centralnog sindikata, eto sindikalisti odmah uperenog prsta prema izlaznim vratima?

Ne al stvarno, sve je to podosta svjetski.
Pravi Život is offline  
Odgovori s citatom