Pogledaj jedan post
Old 27.04.2016., 16:56   #700
Quote:
PiscesGemini22 kaže: Pogledaj post
Bi li netko opisao flegmaticnost?
Flegmatičnost:U astrologiji postoji svojevrsna analogija s četiri psihološka tipa (kolerik/vatra, sangvinik/zrak, melankolik/zemlja i flegmatik/voda) i u tom smislu vodeni element je vezan uz flegmatičnost. No to je zato jer je u onoj elementarnoj podjeli pasivan i hladan element - a to je osnova za flegmatičnost. No sama osobina karaktera kada se veli za nekoga da je "flegma" podrazumijeva dosta drugih faktora ako se misli na onu vrstu ljudskog temperamenta za koji je karakteristična hladnokrvnost, mirnoća i neuzbudljivost koji čak graniče s ravnodušnošću. U tom smislu bih izdvojila neke aforizme:

  • Fiksni modalitet je vezan uz tromost i sporost promjene stanja, pa je flegmatičnost bazično vezana uz naglasak na tom modalitetu. No tu prednjači znak bika jer on jest i pasivan (škorpion je isto pasivan a fiksan znak, no on u svom suvladarstvu ima Marsa pa su mu reakcije dosta uzbudljive). Dakle, prvi aforizam - naglašen znak bika.
  • Nadalje, Saturn je taj koji usporava i koči reakcije. Zato je njegov upliv izražen kod flegmatičnih tipova. I tu je prije svega značajan njegov upliv na planete koje su povezane s našom "reaktivnošću".

    Budući da su naše reakcije prije svega opisane dvjema planetama onda je važno da su upravo one vezane uz Saturna.

    - Pa tako Mjesec simbolizira naše emocionalne reakcije pa je za osobinu flegmatičnosti važno da je u pasivnom znaku, prije svega znaku bika ali i u znaku jarca (ili da prima snažan utjecaj Saturna).

    - Mars simbolizira naše fizičke reakcije i našu "uzbudljivost" pa on mora biti jako smiren. Flegma nikako nisu ljudi s vatrenim Marsom ili Marsom koji prima aspekt Urana. S druge strane vodeni (osim škorpiona) i zemljani Marsevi su karakteristični kod flegmatičnih inidvidua. Isto tako i Marsevi u vagi (jer je tu u svom padu).

Zadnje uređivanje Fish 1968 : 27.04.2016. at 18:28.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom