Pogledaj jedan post
Old 23.10.2016., 18:48   #69
Cool

Quote:
AirBag kaže: Pogledaj post
Ok, nagradno pitanje koliko je USAAF razdužila eskadrila i aviona nakon WW2 ? .

...... a kažu da nema ........ pitanja. Porediti USAF (zapravo US Army i NAVY) naknon WW ll i 20-ak hladnoratovskih artefakta nakon lokalnog sukoba 1995/2013 je... , a recimo čudno.


A kako je drugi kolega s ovog istog pdf uočio navedeno se odnosilo na to da smo imali kakvo takvo RATNO zrakoplovstvo, sklepano pod embargom, da su se izvodile vježbe s USAF, US NAVY i to na način da su letjeli naši i njihovi, danas na zajedničkim vježbama (2016 Slunj) po zemlji djeluje f 16 (američanski) jer kod nas osim par "titinih" pilota nitko nikad nije bacio ništa osim betonjare, a i to na kapaljku.

Te 1997 godine bilo smo (zaslugom nekih od drugova) pod tihim embargom, ali smo imali vjeru i nadu da će nam uskoro biti bolje (kad postanemo članovi....), danas jesmo članovi i ne da nam je bolje nego nam je tri puta gore iako smo članovi.

HRZ ( ne samo HRZ nego niti jedno ozbiljno ratno zrakoplovstvo) na žalost nije HRM gdje je moguće (a moguće je zato jer smo imali i još uvijek imamo znanje i nešto pameti u brodogradnji) da nekolicina stručnih entuzijasta ovlada vrlo kvalitetnim oružanim sustavom te na taj način digne vrijednost cjeloukupnoj floti.

..ovo dalje sam obrisao jer je OT i osobno prepucavanje, o tome možemo u četri oka (kad dođete do Rovinja, nisam daleko) inače i dalje mislim : " BILO NAM JE BOLJE KAD NAM JE BILO GORE" ......
Proxy1969 is offline  
Odgovori s citatom