Pogledaj jedan post
Old 19.11.2016., 20:41   #77
Quote:
krekre kaže: Pogledaj post
Moj rodjo kojemu je žena MS stavljala antibiotike u vodu životinjama da se ne bi razbolile, a najveća fora je da su to hranili samo za svoje potrebe i onda kada mi ponude da si uzmem zaklano i očišćeno ja reko hvala ne bih!

Glavni štos kod toga je da ja imam barem 500 puta veću masu od pileta ili 100 puta od mladog zeca a stavlja mu istu količinu u vodu kao kada bih se ja liječio sa tim antibiotikom i tako svaki dan barem jedanputa!

Naravno nije niti jedno pile niti zec uginulo, a to što oni poslije toga veselo trčkaraju po zelenoj travici i jedu prirodnu hranu više uopće nije važno, nisam lud pa da konzumiram antibiotike u tolikoj količini!

Flašica sa antibiotikom u tekućini je bila cca 2 dcl i to je bilo namjenjeno za piceke i zečeke a sve te piceke i zečeke kada staviš na vagu nemaju više od 10 kg, jer su jako mali i osjetljivi a ovi antibiotici služe da ne bi uginuli.

Ajme jesi ga nadrobio....
Jesi ti ikada bio bolestan?
Jesi?
Šta radiš kada si bolestan i prijeti ti da otegneš pete?
Ideš doktorki i progutaš tablete koje ti ona da?
Je?
Progutao si ih?
Jesu li te tablete zauvijek ostale u tvome organizmu ili su se izlučile nakon nekog vremena?
Šta misliš, što rade farme koje u jednom objektu imaju dvadeset tisuća piliča, pa takvih dvanaest na jednom stacionaru, čekaju li oni da jedan od tih dvadeset tisuća oboli, pa da se od njega razboli u slijedeća dva dana deset, a od njih slijedećih sto, tisuću, i na kraju da pokrepa cijela farma?
Prvi dan, u prvoj vodi i prvoj hrani koju kljucne jednodnevno pile preventivno dobiva antibiotik, a onda prema potrebi opet - vjeruj, nikada kada problem (bolest) izbije, uvijek prije, i zato da ne izbije. Misliš li da si megafarme mogu dozvoliti motralitet, da utrošena hrana koju je perad pojela ode u vjetar, da trošak proizvodnje ode u vjetar, da kalo pojede zaradu?
Jesi naivan, bedast, glup - evo velim glup pod cijenu da me klikneš moderaturi - ali zbilja glup ako msliš da je "kontrolirana sa pečatom" proizvodnja velikih proizvođača sigurnija i zdravija od kućne proizvodnje ili proizvodnje malih proizvođača. Tvoja je susjeda, rođaka, šta je već bila dala prve dane piličima i zečevima antibiotik, i čim su oni opernatili - nakon tjedan dana, kada postaju otporni, sa time prestala. Slijedeča dva mjeseca piliči u kućnom uzgoju antibiotik više ne trebaju jer nema mase jedinki na maloj jedinici površine koja potencira epidemijsko širenje bolesti.
Znaš li kada megfarme prestaju davati živini antibiotike? Osam dana prije klanja, što je rok koji je potreban da se antibiotik izluči iz organizma životinje ili ptice.
Šta misliš, kako i od čega jedno pile na megafarmi postigne klaoničku težinu za četerdeset dva dana, a takvo isto pile sa identičnom hranom - ali bez aditiva - ti moraš hraniti u svome kokošinjcu dva i pol mjeseca.
I tebi je ono od četerdeset dva dana zdravije, bolje i sigurnje.

A i ono gore seljačko dijete od 63 godine, koje je očito odskočilo od seljaka prema čistom i higijenskom gradskom gospodinu, čiji su roditelji i djedovi, pradjedovi i čukundjedovi odrasli na ručno pomuzenom mlijeku - dobar ti tek gospodine kada piješ sviježe Dukatovo, Vindijino, Megleovo..... sviježe mlijeko sa rokom trajanja dvadeset, trideset dana.
Sjećaš se šta je jednodnevno mlijeko? Večeras pomuzeno, ujutro u dućanu. U dućanu jedan dan u frižideru, a neprodano se drugi dan vraćalo u tvornicu na preradu u jogurt i sir.
Zvalo se jedndnevno mlijeko. Ilitiga sviježe mlijeko.
Uživaj u "zdravom" sa pečatom. Fuj.

Zadnje uređivanje JOHABI : 19.11.2016. at 20:58.
JOHABI is offline  
Odgovori s citatom