Pogledaj jedan post
Old 19.11.2016., 20:47   #78
Quote:
JOHABI kaže: Pogledaj post
Ajme jesi ga nadrobio....
Jesi ti ikada bio bolestan?
Jesi?
Šta radiš kada si bolestan i prijeti ti da otegneš pete?
Ideš doktorki i progutaš tablete koje ti ona da?
Je?
Progutao si ih?
Jesu li te tablete zauvijek ostale u tvome organizmu ili su se izlučile nakon nekog vremena?
Šta misliš, što rade farme koje u jednom objektu imaju dvadeset tisuća piliča, pa takvih dvanaest na jednom stacionaru, čekaju li oni da jedan od tih dvadeset tisuća oboli, pa da se od njega razboli u slijedeća dva dana deset, a od njih slijedećih sto, tisuću, i na kraju da pokrepa cijela farma?
Prvi dan, u prvoj vodi i prvoj hrani koju kljucne jednodnevno pile preventivno dobiva antibiotik, a onda prema potrebi opet - vjeruj, nikada kada problem (bolest) izbije, uvijek prije, i zato da ne izbije. Misliš li da si megafarme mogu dozvoliti motralitet, da utrošena hrana koju je perad pojela ode u vjetar, da trošak proizvodnje ode u vjetar, da kalo pojede zaradu?
Jesi naivan, bedast, glup - evo velim glup pod cijenu da me klikneš moderaturi - ali zbilja glup ako msliš da je "kontrolirana sa pečatom" proizvodnja velikih proizvođača sigurnija i zdravija od kućne proizvodnje ili proizvodnje malih proizvođača. Tvoja je susjeda, rođaka, šta je već bila dala prve dane piličima i zečevima antibiotik, i čim su oni opernatili - nakon tjedan dana, kada postaju otporni, sa time prestala. Slijedeča dva mjeseca piliči u kućnom uzgoju antibiotik više ne trebaju jer nema mase jedinki na maloj jedinici površine koja potencira epidemijsko širenje bolesti.
Znaš li kada megfarme prestaju davati živini antibiotike? Osam dana prije klanja, što je rok koji je potreban da se antibiotik izluči iz organizma životinje ili ptice.
Šta misliš, kako i od čega jedno pile na megafarmi postigne klaoničku težinu za četerdeset dva dana, a takvo isto pile sa identičnom hranom - ali bez aditiva - ti moraš hraniti u svome kokošinjcu dva i pol mjeseca.
I tebi je ono od četerdeset dva dana zdravije, bolje i sigurnje.
Ja ne pričam o farmi gdje to rade veterinari, već o neobrazovanim poljoprivrednicima koji misle ako daju više da će biti bolje!

Meni je jasno da na farmi sa desecima tisuća životinja se to radi, ali je glupo ako imaš 10 pilića i 10 zečeva da to radiš, jer ako se što dogodi šteta je minimalna i nema potrebe za nečim takvim!

Nije uopće problem u antibioticima i dali su se izlučili ili ne iz organizma, već u bakterijama koje žive u tom biću i koje su postale rezistentne ili barem rezistentnije na antibiotike!

Da malo misliš glavom nebi izvalio to što si izvalio!

Isto se tako rezoniralo kod kravljeg ludila, bolesne strvine su se pretvarale u hranu za krave i stvorio se zatvoreni krug. A kod toga ima još jedan problem da se manifestira kravlje ludilo životinja je trebala živjeti par godina što je kod krava slučaj, a što je sa životinjama koje se kolju unutar jedne godine, a jele se istu tu hranu od koje su se krave razboljevale, bolest se nije stigla manifestirati, ali uzročnik je i dalje u hrani koje su jele pa onda vjerojatno nešto od toga je bilo i u mesu tih životinja, naravno nema znakova bolesti ali uzrok toga je u njihovom mesu samo nema još vidljivih manifestacija?

Malo logike, zaključivanja i slušanja stručnjaka koji nešto ipak znaju!

Meni ono od 42 dana nije nikako zdravije, ali i ovo od dva i pol mjeseca nemore biti zdravo ako je šopano enormnim količinama antibiotika, a objektivno za to uopće nije bilo potrebe jer se radi o malom uzgoju od 10 ili više komada!

Zadnje uređivanje krekre : 19.11.2016. at 20:59.
krekre is offline  
Odgovori s citatom