Pogledaj jedan post
Old 19.11.2016., 21:24   #80
Quote:
krekre kaže: Pogledaj post
Ja ne pričam o farmi gdje to rade veterinari, već o neobrazovanim poljoprivrednicima koji misle ako daju više da će biti bolje!

Meni je jasno da na farmi sa desecima tisuća životinja se to radi, ali je glupo ako imaš 10 pilića i 10 zečeva da to radiš, jer ako se što dogodi šteta je minimalna i nema potrebe za nečim takvim!

Nije uopće problem u antibioticima i dali su se izlučili ili ne iz organizma, već u bakterijama koje žive u tom biću i koje su postale rezistentne ili barem rezistentnije na antibiotike!

Da malo misliš glavom nebi izvalio to što si izvalio!

Isto se tako rezoniralo kod kravljeg ludila, bolesne strvine su se pretvarale u hranu za krave i stvorio se zatvoreni krug. A kod toga ima još jedan problem da se manifestira kravlje ludilo životinja je trebala živjeti par godina što je kod krava slučaj, a što je sa životinjama koje se kolju unutar jedne godine, a jele se istu tu hranu od koje su se krave razboljevale, bolest se nije stigla manifestirati, ali uzročnik je i dalje u hrani koje su jele pa onda vjerojatno nešto od toga je bilo i u mesu tih životinja, naravno nema znakova bolesti ali uzrok toga je u njihovom mesu samo nema još vidljivih manifestacija?

Malo logike, zaključivanja i slušanja stručnjaka koji nešto ipak znaju!

Meni ono od 42 dana nije nikako zdravije, ali i ovo od dva i pol mjeseca nemore biti zdravo ako je šopano enormnim količinama antibiotika, a objektivno za to uopće nije bilo potrebe jer se radi o malom uzgoju od 10 ili više komada!
Ne znam tko od malih ili kućnih uzgajivača tretira antibioticima životinju cijelog tovnog perioda.
Za to nema nikakve potrebe - to je trošak koji se ne radi bez prijeke potrebe, osim u prvim danima života živine.
Ti si rekao u postu na koji sam se ja očitovala -- žensko sam - da ti ne bi jeo životinju kojh je jednom dobila antibiotik a cijeli svoj životni vijek pase travu i jede zdravu, normalnu hranu. Jel bilo tako?
Znaš li t da je u USA dozvoljena primjena antibiotika u biljnoj proizvodnji protiv bakterioza i da se takvi proizvodi uvoze u HR, dok je kod nas to zabranjeno, i ne smo zabranjeno nego na HR tržištu ne možeš tkve pesticide kupiti jer ih na tržištu nema. Znaš li da ne jedeš kruh od naše pšenice jer se naša izvozi baš zbog toga, a jedeš od američke koja je tretirna baktericidima - i to nitko ne kontrolira.
Drži se ti našega proizvođača, svoga lokalnoga, odi u seosko dvorište, na lokalni, gradski plac i jedi naše sezonsko voće, povrće, meso naših životinja.
Nije da nema nekih proizvođača koji se ne drže propisa, ali ti je to ko u onome vicu o Muji - vozio Mujo autoputom i sluša glazbu na radiju. Odjednom se program prekida i čuje se glas spikera - veli - pažnja, pažnja, na autoputu tom i tom jedno vozilo vozi u pogrešnom smjeru.
A veli Mujo - ma vražju mater jedno - sva.

Kravlje ludilo je priča za sebe i nisu ga uzrokovali mali proizvođači. Radilo se o koštanom brašnu koje se je miješalo u koncentrirnu hranu za stoku, a tu koncentriranu hranu su i opet koristile velike farme.
Mali proizvođač je stoku hranio travom, sijenom i kukuruzom.
JOHABI is online now  
Odgovori s citatom