Pogledaj jedan post
Old 13.12.2016., 22:06   #76
Za uspjeh na PISA testovima odgovorni su učitelji i škole, za neuspjeh učenici i njihovi roditelji. Odgovor na pitanje iz naslova.

Majka sam dvoje djece i u školi se 90% traži i vrednuje samo i jedino bubanje napamet. Sve ostalo je laž. Laž je da se danas djecu rasterećuje, upravo suprotno, sve više i više ih se opterećuje. Projekti o kojima se puno priča, uglavnom se svode na rad djece kod kuće gdje rade plakate i power pointove. Doma se radi, u školi se zadatci prezentiraju. Gradivo koje dolazi na ispitima je propisano planom i programom, piše u knjigama i često nema veze s plakatima. Tako naša djeca svoje slobodno vrijeme malo ulažu u izradu prezentacija, a malo u učenje kod kuće onoga što u školi nikad nije predavano ali dolazi na testu i bit će ispitivano i ocjenjeno.

Spletom okolnosti radi preseljenja djeca su mi pohađala različite osnovne škole u gradu. I sin i kćer su odlikaši. Njegova škola nije radila projekte, profesori su diktirali, on je zapisivao i napisano odgovarao kad je trebalo. Njena škola koristi modernu tehnologiju i moderne tehnike, kontinuirano usavršavanje nastavnika, nude razne istraživačke projekte, eksperimente, timski rad, suradničko učenje, kreativnost, logičko zaključivanje. To je u školi. Kod kuće uči iz bratovih bilježnica.

Sve pitanja iz PISA testova objavljena na portalu oboje su točno rješili.
ballena is offline  
Odgovori s citatom