Pogledaj jedan post
Old 15.12.2016., 01:37   #2
Prvi efekt je eksperimentalno pokušao detektirati Partridge (1973) mjereći razliku ulazne struje mikrovalnog izvora u ovisnosti o tome da li je mikrovalno zračenje usmjereno u lokalni apsorber ili u slobodan prostor prema zenitu u vrijeme kad je okomit na galaktičku ravan. Eksperiment je izveden na valnoj duljini od 3 cm. Nije izmjerio značajnu razliku. Drugi efekt je pokušao detektirati Schmidt (1980) također s mikrovalovima valne duljine 3 cm. Avanzirani signal je pokušao detektirati dipol antenom, najvjerojatnije standardnih dimenzija λ/2. Također nije ništa detektirao. Cramer (1980) je također neuspješno pokušao detektirati avanzirana neutrina, vjerojatno prema prijedlogu koji je dao Csonka (1968) ali nije objavio rad. Moguće je da je bilo još neuspješnih pokušaja koji nisu objavljeni, uključujući moja četiri.

Heron (1974), Davies (1975) i Pegg (1979) su predložili razloge zbog čega je Partridge dobio negativan rezultat te sugerirali da bi eksperimente trebalo izvesti na puno kraćim valnim duljinama, u optičkom dijelu EM spektra sa laserima, što me koštalo par izgubljenih mjeseci. Fearn je (2014) izneo suprotno mišljenje, da eksperiment treba izvesti na većim valnim duljinama od apsorpcijske linije vodika od 21 cm, jer će se svi EM valovi kraće valne duljine vremenom rastegnuti na 21 cm i biti apsorbirani. Niknejadi (2015) je predložila eksperiment mjerenje avanziranog rekcijskog polja zračenja u bliskom polju antene električno malim dipol antenama dimenzija λ/10 ili manjim.

Uzevši u obzir ova dva zadnja prijedloga, početkom ovog mjeseca sam započeo eksperiment na valnoj duljini od 200 cm, a za detekciju sam koristio λ/20 monopol antenu. Signal sam dobio već drugog dana i do danas sam samo isprobavao razne konfiguracije u cilju provjera da li signal ispunjava sve osobine avanziranog. Signal je statistički ekstremno značajan, u pojedinim konfiguracijama ide preko 30 sigma. U blizini antene je gotovo iste ampliude kao i retardirani signal, i pojavljuje se kao zrcalna slika retardiranog sve ranije u vremenu što je razmak između antena veći, točno 2r/c prije dolaska vrha retardiranog impulsa ±200 ps. Iako svi testovi koje sam proveo u zadnjih desetak dana govore da se radi o stvarnom avanziranom signalu, ne mogu u potpunosti isključiti mogućnost da se radi o sistemskoj grešci. Srećom, eksperiment je lako ponovljiv i sva potrebna mjerna oprema se može naći na FER-u ili IRB-u i ne iziskuje nikakav dodatni trošak, u najgorem slučaju jedno izgubljeno poslijepodne.

Toliko za sada, trebati će mi najmanje par dana da posložim sve rezultate mjerenja i stavim na papir i najradije bi da ga prvo pošaljem skeptiku, ako je voljan da prvo on da svoje mišljenje.
*Q* is offline  
Odgovori s citatom