Pogledaj jedan post
Old 21.12.2016., 15:50   #77
Quote:
zvonac_1 kaže: Pogledaj post
@Cosmic, daj ljudima onda štivo nek pročitaju, ak ne vjeruju tebi
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=60281
Ova stranica je ništa drugo nego nečije osobno mišljenje. Pogledajmo samo prvu točku "Početak svega", odmah je navedeno da je Bog oduvijek postojao, Bog je svijesti i on je postojao oduvijek i zauvijek. Sama ta tvrdnja je teški treš. Na koji način nešto može oduvijek postojati, to nije moguće. Ovaj cijeli link je nečiji osobni stav i vjera. Uzmimo u obzir da je prva tvrdnja kriva, što i apsolutno jest, zašto čitati išta dalje od prve točke kad je već na samom startu tvrdnja potpuno kriva i čisti osobni stav te projiciranje svoje vjere na druge, bila to vjera o religiji ili pak vjera o nekakvoj "svijesti" Davida Ickea je apsolutno ista stvar, projekcija je postojana i kontekst religije je isti bila ona Ickeova teorija ili teorija Biblije, Kurana itd.

Sve više se vodim onom, da su sve te teorije izmišljene od onih koji su jednostavno osjetili da je to zaista tako, dokazi nula, konkretne činjenice, nula. Same puste projekcije svojih osobnih stajališta i kakti "istraživanja" koje uopće ne mora biti istinito već osobna projekcija nečijeg vjerovanja u nešto. Budimo realni, mi smo ovdje sasvim slučajno, veliki prasak je jedina realna teorija, sve drugo su bajke za malu djecu. Treba biti realan i prihvatiti istinu, a ista je da ne postoje ni svijest, niti duša, niti izvanzemaljci, niti bogovi i bilokakve supermoći, a niti su ikad postojale.

Sve te priče iz davnina i legende su jednostavno isto ono što i dan danas imamo u teorijama zavjere, nečije osobne projekcije imaginarne mašte i osobna vjerovanja koja se nameću drugima zato jer pojedincu autoru pašu i on "osjeća" da je to zbilja tako dok su konkretni dokazi svedeni na minimum ili apsolutno ništicu. Teško je prihvatiti istinu a ona je da smo nusprodukt slučajnosti i da slučajno postojimo, baš kao i svako živo biće i organizam, priroda je sve što postoji, ona nas je stvorila, bog ne postoji, ne postoji KREATOR niti ANUNNAKIJI, sve ovo je čista slučajnost i baš tako će i završiti.

Jako je teško to prihvatiti brutalnu, konkretnu i bolnu istinu koja ne nudi utjehu niti nešto više nakon fizičkog života i ja to potpuno razumijem, zbog toga ljudi dolaze u napast da se hvataju i tješe sa religijama i teorijama zavjera, teška čista istina je uvijek najteža za prihvatiti, a ona je tako jednostavna i anti kompleksna, mi smo slučajno ovdje kao i sve što postoji, nusprodukt prirode.

Pravo buđenje svijesti nije u otkrivanju lanca izvanzemaljskih reptila ili korupcije na planetu te masonskih loža i sotonista, pravo buđenje svijesti jest kad čovjek shvati da ne postoji ništa nadnaravno i da smo mi nusprodukt slučajnosti, nitko i ništa i da postojimo sasvim slučajno - to je jedini način buđenja svijesti i prihvaćanja apsolutne istine.
Heavy is offline  
Odgovori s citatom