Quote:
DrŠ2013 kaže:
|
Samo polako sa tim.
Nece ti porezna nista radit po pitanju tih stranih kladionica jer su manji od makova zrna kad se nesto veze uz europsku uniju i njihovo funkcioniranje.
Zakon o igrama na srecu istina zabranjuje strano kladjenje, ali po svim pravilima funkcioniranja europske unije trziste mora biti slobodno i svim tvrtkama unutar eu mora biti dopuseno da mogu raditi u kojoj god zemlji hocu, naravno koja se nalazi unutar eu.
E sad nema posebna diktatura u eu u vezi kladjenja ali imaju smjernice i svakoj zemlji dopustaju da rade zakone o igrama na srecu kako hocu, medjutim nije sve bas tako, jer u naputku iz eu ako netko hoce zabraniti strano kladjenje mora i svoje domace kladionice stavit pod tepih i ne reklamirat ih i javno oglasavati, a znamo kako se upravo Hrvatska lutrija reklamira preko novina i televizije i jos k tome daje bonuse igracima te ih samim time potice na igru.
Malo pogledajte kako su mjenjale zakone zemlje u okruzenju i sire(ceska, poljska, rumunjska, bugarska) upravo zbog toga sta im zakon o igrama na srecu nije dopustao kladjenje u stranim kladionicama.
A samo jednu stvar je trebalo promjeniti u zakonu a to je dopustiti licence stranim kladionicama i posloziti sve da bi to funkcioniralo.
Ono sta mislim da je problem u rh da ljudi koji rade u sektoru za igre na srecu i poreznoj koja bi im trebala dati naputke o tome i izradi zakona nemaju ljude i pameti da se to uradi.
I vjerujte bilo bi vrlo problematicno da nekoga kazne za igranje i isplate na stranim kladionicama upravo zbog tog zakona o igrama na srecu koji definitivno nije u skladu sa eu.
Ako nebi pao zakon na ustavnom sudu sigurno bi na europskom sudu pravde, zato jer sam citao mnoge slucajeve presuda na europskom sudu upravo zbog tih zabrana stranog kladjenja, i gotovo uvijek su davali drzavama clanicama naputke da moraju promjeniti zakon, jer licenciranje se mora dopustiti svakome.
Zvao sam i sektor za igre na srecu i kazali su da to nije tako jednostavno kako se cini, te da bi bilo vrlo problematicno kad bi netko bio kaznjen, zbog toga sta u zakonu nije dopusteno licenciranje stranih kladionica,
da je dopusteno licenciranje kaznjavanje bi bilo potpuno u skladu sa svime, ovako nije.