Pogledaj jedan post
Old 05.01.2017., 19:37  
Quote:
goranbo kaže: Pogledaj post
to kuzim. ovisi sto je manje opterećeno porezom. A moras tamo placati i knjigovodju, ne...
Tako je.

Quote:
To bi treblao uvesti, da se plaća i razlika u parafiskalnim nametima
Uveli bi da mogu.

Quote:
U biti , što sam shvatio na temelju komentara kolege dfforumaša tu malo iznad, ne paše Hong Kong jer nema ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivnaja - onda bi se ipak zbrajali ti porezi, to ipak ne valja, da budu jos visi neg u Hrvatskoj. Jer ako je dvostruko oporezivanje, onda nema računanja razlike itd. akos am dobro shvatio
----------------
A da, ako zemlja ima dobru regulativu za to posredništvo, ja sam tako je samo dropshipper, posrednik, a mora se to vec istraziti i po nihovi forumima ne znam. Bilo bi dobro da je država sa što slabijom regulativom. To je vec sasvim novo pitanje koje treba istraziti, al mene prvo zanimaju porezi, pa cu onda to sklopiti s regulativom. ili mozd nadjem info na engl. dijelu neta, odmah, koja je drzava najpovoljnija za takvu rabotu. Malo me to brine EU ima svoja posebna pravila itd, za sve vrste trgovine, treba to provjeriti dobro.
Evo, ima normalno dosta informacija, nisma se ja tog prvi sjetio - https://www.google.hr/search?q=drop+...ZTgCNMQBQgPKAA
(a znam intuitivno da je 1000%, sigurno, jednostavnje neg s hrvatskom firmom. Imam osjecaj da bi tu naiso na neki siijesni zid gdje bi rekli, sorry (ko i na onoj drugoj temi gdje zena govori da nemoze iz hrvatske raditi b2c prodaju, jer je traže špediciju za predmete sitne vrijednosti, košta 60 kn a treba platit minimum 120 kn špediciju. DOk se neko ne dosjeti to promijenit.
To ti je tako u Hrvatskoj. U svakoj drugoj državi, ako nađeš rupu u zakonu, profitiraš. U Hrvatskoj, ako je nađeš, onda je ta rupa pokrivena nekom drugom gluposti, gdje ti se uopće ne isplati raditi jer nije zakonski regulirano. Totalni kaos.

Što se tiče države, probaj vidjeti za Irsku, nama je to backup opcija ako UK nešto usere izlaskom iz EU.

Quote:
Da, pomalo, kad se uspostavi špranca onda sve to ide. I ja bi se isto bavio da prodam pol broda necega u ameriku al treba do toga doci A i u maloprodaji tako se zna doci do vecih kupaca, a velim kad se uspostavi jednom spranca onda se moze dalje razvijati posao i svašta. MOze se i na malo zaradit, al nije da nije mukotrpno.
Nisam mislio na pola broda, nego, recimo, na pola kontejnera ili cijeli.

Quote:
Putnik92 kaže: Pogledaj post
Malo mi je nejasna ova priča oko rezidentnosti pravne osobe. Uzeo sam za primjer ugovor s Estonijom, no mogao je biti bilo koji ugovor. Trgovačko društvo ("firma") je prema tom ugovoru rezidentno u samo jednoj od država (osim ako "države ne postognu dogovor..."), a u nikojem slučaju rezidentnost nije vezana uz vlasništvo. Prema tome, uz pro-forma (rent-a-) direktora rezidentnost tamošnjeg trgovačkog fruštva neće biti u HR (naravno, ako to lokalni zakoni dopuštaju, kao što je to slučaj s brojnim off-shore državicama).
Shema kao i svaka druga. Firmu ne diramo, ona se može širiti, imati milijarde prometa, ali... kad ideš sebi nešto isplatiti, evo ti porezne.

Tako da te uhvate i na plaći i/ili na dobiti, jer je teško naći zemlju koja ima veće poreze na tome od Hrvatske. Vjeruj mi, stvarno je. Možda će ti pasti napamet Norveška i ostale Skandinavske zemlje, ali one ti imaju jako visoke porezne razrede, a u Hrvatskoj sa valjda 4k eura mjesečno već spadaš u najveći i bilo koja firma upada u najviši razred oporezivanja, samo ako je malo iznad prosjeka.
__________________
Garaža: 2015 Renault Twizy, 2013 Corsa VXR

U ropotarnici povijesti: 2001 Punto Sporting 1.2 16V LPG, 2008 Alfa Romeo GT 3.2 V6, 2009 Z750, 2009 Civic Type R GT
rocker1987 is offline  
Odgovori s citatom