Pogledaj jedan post
Old 09.01.2017., 15:29  
Quote:
rama6 kaže: Pogledaj post
Jel tebi jasno koliko si se upravo izblamirao i pokazao svoje neznanje? Prvo ono sa "predporezom", a sad jos i ovo gore. Jesi li ti ikad u zivotu uopce platio porez ili prirez?
U Hrvatskoj, ni pod razno. Barem ne na dobit i ostalo o čemu pričamo, očito su se neke stvari mijenjale od ulaska u EU, ako je tako kako ti kažeš. Iako i nisam baš uvjeren, ali ajde, moguće da si u pravu.

Quote:
Ciljam na to da je kapital u Hrvatskoj puno manje opterecen nego u Austriji. Kao sto sam napisao, rad je slicno opterecen (pola ode drzavi). Naravno, ima i drzava koje jos manej opterecuju kapital, ali dao sam ti dokaz da su porezi na dobit u RH ispod prosjeka i svijeta i EUa i Europe... ako mislis da su brojke pogresne, obrati se KPMGu, ne meni.
Zašto ti uporno u svakoj temi ubacuješ Austriju u kombinaciju? Kolega uopće nema Austriju ni u opciji. Šta će mu Austrija? Austrija dosta opterećuje kapital, i istina je da je u Hrvatskoj manje opterećen, ako gledaš samo osnovne stope. Ukupno porezno opterećenje je podjednako.

Stvar je u tome što niti ti, a niti ja, nismo imali firme u Hrvatskoj. U Hrvatskoj imaš masu "skrivenih troškova", koji ti budu jasni tek kad otvoriš firmu, osim ako već nemaš nekog tko će ti to baš detaljno pojasniti.

Quote:
Ali "lovasima" poput mene je to prilicno svejedno jer samo maleni dio onoga sto ostne od dobiti isplatim. Zasto bih isplacivao ako mi je jeftinije reinvestirat? Ali to nije ni bitno, bitnoj e da ne usporedjujes kruske i jabuke. Tocno se zna koliko ja porezna stopa na sto, amaterski je mijesat oporezivanje kapitala i oporezivajne rada. Blesavo je mijesat oporezivanje fiziskih osoba i oporezivanje pravnih osoba.
Ha? Čovjek planira imati webshop, što će njemu stalna reinvestiranja? On je lijepo pitao da ga zanima plaća i/ili izvlačenje dobiti, zašto sad pričaš o reinvestiranju?

Quote:
Dovoljan je netko tko zna guglat
Kako da ne. Pogledaj temu o knjigovodstvu, pa i sami knjigovođe vode muku s propisima u Hrvatskoj.

Quote:
Nisi procitao sto sam napisao, mozda si zato toliko svadljiv.

P.S. kolege forumasi, jel kuzi netko ovog usera, ima neki razlog zbog kojeg je toliko arogantan i svadljiv?
Nisam svadljiv, nego raspravljamo. Kakav ton? Čovječe, ovo je forum, ne znam ja kakve ti zvukove u glavi čuješ.

Arogancija mi je u karakteru, ne mogu, ni ne želim protiv toga.
__________________
Garaža: 2015 Renault Twizy, 2013 Corsa VXR

U ropotarnici povijesti: 2001 Punto Sporting 1.2 16V LPG, 2008 Alfa Romeo GT 3.2 V6, 2009 Z750, 2009 Civic Type R GT
rocker1987 is offline  
Odgovori s citatom