Pogledaj jedan post
Old 25.03.2017., 01:09   #7637
Quote:
Crnjača kaže: Pogledaj post
Ok, lijecnici se imaju pravo predomisliti. Ok, tu je i smjena generacija i mladji lijecnici s prigovorom savjesti. Posteno.
Ja ne pizdim na njih.
Pizdom i rezim na ravnatelje bolnica koji ne vode racuna o balansu potreba, pizdim na lijecnike koji popodne trpaju taj prigovor savjesti u dzep i izvode abortuse u svojim privatnim klinikama ili stanovima, pizdim na situaciju u kojoj doktor ujutro radi abortuse u bolnici, a popodne i u privatnoj praksi jer je jedan od rijetkih koji to uopce zeli raditi.
Pizdim na sustav u kojem se na sam spomen spolnog odgoja rezi, pizdim na sustav u kojem kontracepcijska sredstva nisu pokrivena bar dopunskim zdravstvenim i imamo ih na raspolaganju upola manje nego neke normalne zemlje.
Pizdim na ekipu koja od svih stvari koje treba prodrmati (skolstvo, zdravstvo, gospodarstvo...) nadje trenirati strogocu na cca 6000 zena godisnje koje se nadju u problemu.

Eto, na to ja pizdim i rezim.

I ispricavam se unaprijed zbog prekomjerne upotrebe rijeci pizdim.
Slažem se, uprave bolnica su dužne osigurati dostatan broj liječnika bez priziva koji će u primjerenom roku vršiti abortuse jer njihovo pravo priziva ne smije ugrožavati pravo žene da pobaci u zakonskom roku.

Mislim da su na ove ginekologe-poduzetnike svi ljuti, tome treba stati na kraj, u konačnici bacaju ljagu na poštene ginekologe s istinskim prizivom savjesti.

Važno je i da ginekolog s prizivom ženu uputi na nekoga od kolega bez priziva, to je njegova dužnost.

I isto tako, ginekolog s prizivom ne smije biti izložen nikakvom obliku progona ili diskriminacije. Ovdje na temi se pozivalo da se čak i ovima poštenima uzme licenca, da ih se novčano kažnjava itd. To su gluposti.

Sjećam se da je netko tvrdio i da ginekolog s prizivom ne može biti vrhunski liječnik, to je isto smiješno i bez smisla.
Molly K Darling is offline