Pogledaj jedan post
Old 24.04.2017., 18:21   #57
Quote:
cajna_mjesavina kaže: Pogledaj post
Šanse da se on promijeni su mnogo manje od 50%, rekla bih da su možda 2-3% maksimalno.
Ne možeš na temelju 2 primjera donositi zaključke.

Ja znam sigurno 20-30 primjera, što generacije mojih roditelja, što mojih godina, uključujući moje roditelje i brata i njegovu ženu i 95% ljudi s kojima se oni druže. I nijedan muškarac se nije promijenio. Eventualno kad bi se žena priprijetila razvodom bi bio doma par dana ili tjedana, a onda se vratio starim običajima. Žene su se s vremenom navikle i oguglale na to. Često čujem da kažu nešto poput: "Ah, takvi su muški."

No, takvi su i doma mrtva puhala u smislu da kada je doma zalegne pred TV, a ne da razmišlja što bi on i žena sad mogli raditi, da npr. ode sa ženom se voziti na bicu, da rade skupa večeru ili bilo kaj drugo. Njima je žena kao mama - netko tko im pere, pegla i kuha i kvoca.

To je jednostavno tip koji nema potrebu za nekim kvalitetnim, dubljim odnosom sa ženom. Ne može se ta potreba stvoriti ako ne postoji.

Ne znam, ima i jednoga i drugoga.
Ono šta znam sa sigurnšću je da se karakter može promijeniti. Proiriteti se mijenjaju. Vrijednosti se mijenjaju. Ako se uz to posloži i da je osobi stalo, sve može doći na mjesto.
Ono što je u tome loše, negativno, je da druga strana mora istrpjeti vrijeme dok do promjene ne dođe. Nađe se u podređenoj poziciji, emotivno se uništava. To je loša strana toga ne odustajanja dok se jsano ne iskristalizira ima li partner volje i može li se promijeniti ili će takav kakav je ostati, i na kraju se pokaža da strpljenje nije bilo vrijedno truda.
__________________
Svaki čovjek je dijete svojih postupaka.
JOHABI is offline  
Odgovori s citatom