Pogledaj jedan post
Old 26.04.2017., 15:46   #3
KRONOLOGIJA JEDNE LJUBAVIOvo sam ja! Zovu me Dule i igram za veterane Dinama. Da, da, dobro ste pročitali za Dinamo, ali ne Zagreb, nego Dinamo Hidrel Novo Ćiće.Pustimo sad njih, oni nisu tema ove priče. Znači, počinjemo:

1998. Svjetsko – Francuska
Ovo je moje prvi odlazak na jedno nogometno prvestvo. 22. godine, sve isplanirano do u detalja, ekipa, cuga i .... nisam otišao. Nisam dobio godišnji odmor. Tada sam mislio da mi je to najgori dan u mojem životu.

2000. Europsko- Belgija/Nizozemska
Repka se nije plasirala, ali nakon fijaska s mojim odlaskom u Francusku, ovo me nije pokolebalo. Nisam otišao u Belgiju, nego smo otputovali u Slovačku pratiti mladu repku . Pet dana čiste uživancije! Slika nemam. Zašto? Zato što je moj najbolji prijatelj ( danas, vjenčani kum) pet dana slikao po Slovačkoj i zadnji dan shvatio da u fotić nije stavio film! Film? Za one nešto mlađe, tada nije bilo digitalnih fotića.

2002. Svjetsko – Južna Koreja/Japan
Tu godinu pamtim po još jednoj ljubavi. Naime, bio sam zaljubljen u svoju ( tada to još nisam znao) buduću suprugu. Leptirići su letjeli po mom trbuhu, ljubav je bila u zraku i dao sam se od drage nagovoriti da ne idem na tako veliki put. To je bilo zadnji put da sam se dao nagovoriti.

2004. Europsko- Portugal
Ne, ne nisam se oženio. To sam ostavio za neparnu godinu. 2004. sam s ekipom krenuo na dva tjedna na Europsko u Portugal. Išli smo rent-a- carom. Radilo se, imalo se! Kako nam je bilo?
ja sam ovaj s pivom u ruci

Nikad neću zaboraviti tu euforiju na stadionu kad smo Francuzima zabili gol. Supruga je molila Boga da se što prije vratim, a ja sam molio Boga da ostanem što duže. Njenu želju je uslišao!

2006. Svjetsko- Njemačka
Koliko god sam se trudio da se sin rodi neparne godine, rodio se parne, naravno 2006. I supruga organizira krstitke 17.6. Bio sam na mukama, kako joj reći da ekipa kreče to popodne za Njemačku. Nakon krstitki za vrijeme ručka sam svima rekao da idem s ekipom. Neću Vam reći što mi je sve rekla dok me je vozila do Lisinskog. Ekipa je išla busom i spavali smo u busu. Tad se više nije imalo para. Naime, većina nas se poženila. Slika nemam. Otputovao u onom što sam imao na krstitkama. Znači, ništa!

2008. Europsko- Austrija/Švicarska
Sad već imam dva sina. Para još manje. Poučena prijašnjim iskustvom, supruga je krstitke za drugog sina organizirala neparne godine. Išli smo vlakom do Klagenfurta. Atmosfera u vlaku neopisiva. Uspio sam još jednom otići vlakom do Beča na utakmicu s Turskom. Oduzela mi je nekoliko godina života.svaka slučajnost sa Žujom je namjerna

ovaj što drži Žuju u ruci je moj kum, on više ne slika

2010. Svjetsko- Južnoafrička Republika
Nismo se ni plasirali, pa nisam forsirao put. Tu sam dobio bodove kod supruge, mislim vjerojatno me ne bi ni pustila, pa nisam ni pokušavao pitati. Pratio sam ga u kvartovskom bircu.

2012. Europsko- Poljska/Ukrajina
Išli smo s kombijem i spavali u vrećama. Slike govore 1000 riječi.opet ja s pivom u ruci


I da, supruga me i dalje trpi.

2014. Svjetsko- Brazil
Supruga je ostala bez posla. Ponovio se scenarij iz 2010.

2016. Europsko- Francuska
OPET Francuska i OPET ne mogu dobiti godišnji. Izgleda da mi Francuska ne leži. Ali kako kažu:“ nada umire zadnja“ Voila!
Prioriteti su se promijenili. Sada ljubav prema navijanju i dobroj utakmici prenosim svojoj djeci.
I na kraju koga volim više: nogomet ili obitelj? Jednako, bez jednog i drugog ne mogu.
Ovo nije kraj. Nastavak slijedi:

2018. Svjetsko- Rusija
KATEVG is offline  
Odgovori s citatom