Pogledaj jedan post
Old 14.05.2017., 20:15   #50
Quote:
Dragan kaže: Pogledaj post
Radi se o zome da ta "sira slika stvarnosti", to "integrirano i komplementarno" znanje iz starina, nije imalo nikakvu konkretnu primenu, barem sto se tice znanosti kakvu je danas poznajemo.
Znanost je pocela, gle cuda, znacajno da se razvija i doprinosi covecanstvu, tek kada se oslobodila balasti religije, (samo) filozofije i ostalih "ujedinjenih" svjetonazora.
I dalje se referiras na svoju tj. serviranu pa usvojenu interpretaciju pojma "znanost" a i na pricu o proslosti koju nudi status quo.

Znanje je imalo i konkretnu metodogiju razvoja i sistematiku predaje i podrucje istrazivanja i primjenjive rezultate. I vrlo pozitivan utjecaj na drustvo. I ne, znanost nije pocela tada. Oduvijek je bila tu, od kad je covjek razvio sposobnost ucenja.

"Balast religije" je stigma glupljeg dijela ljudske povijesti a ideja da je integracija znanja i socijalna komplementarnost "unutarnjeg" i "vanjskog" oduvijek kocila razvoj drustva produkt je iskrivljene i povrsne percepcije stvarnosti i iskrivljene povijesti covjecanstva kojom se danasnja radilica hrani svakodnevno te uvjerava da zivi u razvijenom i pametnijem drustvu a prethodna su bila primitivna i neuka a ucenjaci toga doba praznovjerni debili.
omen4k is offline  
Odgovori s citatom