Pogledaj jedan post
Old 06.06.2017., 22:00   #16
Quote:
Quark kaže: Pogledaj post
ček, ček, veliš da je emisija išla sredinom 90-ih... ja san bija honorarac na lokalnom radiju od 85 do 87 (87 ošo u vojsku) i koliko se sjećam, mada nemoj me uhvatiti za riječ da je to onda zakon propisivao, snimao se cijeli program na agfa trake na studer magnetofone, najmanjom brzinom, bez obzira da li je emisija bila snimljena ili išla uživo. te smo trake arhivirali. ali pouzdano znam da je sniman kompletan program, kao što rekoh u najmanjoj brzini i najmanjoj kvaliteti.

možda da ipak još jednom nekako pokušaš locirati i kontaktirati kakvog tehničara iz tog vremena...kolega želim ti sreće u potrazi
Thanks man. Sorry na sporim odgovorima.

Ne sumnjam da se program arhivirao za tekuće potrebe na Hrvatskom radiju kao što se pretpostavljam radilo i na lokalnim radijima. Danas je to nešto lakše raditi.

E sad što se tiče Hrvatskog radija 2. programa, stvar je u tome da su neke emisije arhivirane trajno, a drugi dijelovi programa se jednostavno nisu čuvali (a arhivske vrpce možda su se i prebrisavale nakon određenog vremenskog razmaka pretpostavljam po procjeni kada se smatrao da više nema potencijalne aktualnosti da se materijal dalje čuva). Nažalost ova emisija "Na horizontu poznatog" spada u taj dio emisija koji nije sačuvan. To sam i provjerio čak u dvije prigode dok sam još tada bio na HRT-u. E sad kako rekoh svejedno ja sam uspio sačuvati i digitalizirati dobru količinu tih epizoda koje sam uspio pronaći u privatnim arhivama. Međutim, fali mi baš ta ključna epizoda kada se kontrolor letenja javio direkt u program i taj intervju dio slušatelja i danas pamti. Čak je prije godinu-dvije isti intervju spomenut i u emisiji Andromeda od jednog slušatelja koji ga se isto tako sjećao. Uglavnom potraga se nastavlja

Srećom u međuvremenu sam uspio pronaći i novinski članak iz 1970-ih koji govori o tom istom slučaju i spominje istog kontrolora letenja.

All the best.
uforadio is offline  
Odgovori s citatom