Pogledaj jedan post
Old 30.06.2017., 12:10   #57
Quote:
judolino kaže: Pogledaj post
Imao sam tu nesreću osobno se upoznati s tim gadom i provesti neko vrijeme u njegovom društvu i razgovoru s njim.
Taj tip je bolestan u glavu.

No, bitnije je i kratak, ali jebitačan uvid u jedno od najvećih sranja današnjice koji je predočila Leteća: u kakvom mi to kurčevom svijetu živimo da su sloboda i sigurnost postali antonimi?

A ta igra s tzv. sigurnosti vjerojatno je dublja i perfidnija nego što uopće razmišljamo o njoj.

Krenulo je s pizdarijama poput uložaka i dezodorana s kojima se osjećamo "sigurni" - a sad moramo davati sve više podataka o sebi da bi nas reketari zaštitili od potencijalnih nasilnika. Koliko će vremena proći prije nego što nam uvedu telekrane u kuće i/ili nam usade čipove pomoću kojih će nas prema potrebi isključiti ko nesretnu Svič iz Metriksa?

Zapadni se kapitalizam, predvođen SAD-om, pretvara u totalitarizam. A naši ga političarski paraziti, naravno, slijede kao što su svojedobno slični gadovi slijedili Hitlera.

Drago mi je samo što sam već prešao pretpostavljene dvije trećine životnog vijeka pa vjerojatno neću doživjeti cijeđenje muda koje očekuje naše mlađe, izuzetno pametne forumaše koji su se obrazovali na internetskim pamfletima.

Da citiram Panteliju: "Deco, izuzetno mi je žao što ste moja deca, a ne deca mog najgoreg neprijatelja."

Eto, deco, platit ćete svoju sebičnost i opčinjenost iStaklenim iPerlama.
I da - na vama leži kolektivna krivnja, na svima vama koji ste se odrekli stvarnog života u korist virtualnog.
Od srca vam želim da jednog dana budete morali kupovati kisik u bocama, zaslužili ste to.
Vrlo jednostavno. Redefiniraj pojam 'slobode', redefiniraj pojam 'sigurnosti' i možeš činiti što hoćeš. Pomaže i ako ti je materinji jezik onaj u kojem je 'free' besplatno.

Ajmo dalje. 'Zaštita' nije samo onaj filing kojeg nikada nećeš upoznati jer ne nosiš uloške, nego i ono što se plaća mafijašima da ti ne razbiju lokal.

'Istina' je ono što piše na Wikipediji. Hebrang ne 'laže', nego 'ponekad ne govori istinu'. Danas bismo, politički korektno, rekli 'iznosi alternativne činjenice'. 'Komunizam' je također radikalno redefiniran, pa tako izjednačen s 'totalitarizmom' koji je pak izjednačen s 'fašizmom', a 'fašist' je pak standardizirana uvreda za političke neistomišljenike, čak i u međusobnim raspravama novokomponovanih SJW-ljevičara.

Nestalo mi kifika, moram po novu bocu.
__________________
the signals we give — yes or no, or maybe —
should be clear: the darkness around us is deep.
Leteća is offline  
Odgovori s citatom