Pogledaj jedan post
Old 22.07.2017., 01:04   #47
Quote:
TheQuill kaže: Pogledaj post
To je ta definicija koja fali u političkom diskursu!!!
Odmah sve postane jasnije i povezivije kad nazoveš stvari pravim imenom.


Glede 3 mora; mišljenja sam da događaje treba čitati obrnuto od onog kako piše. U ovom konkretnom slučaju Trumpov dolazak u Poljsku je zapravo vrlo neobičan događaj. U moru mitomanije i samovažnosti, čini se laskavim za sitne pokondirene tikve, čak i logičnim. Ali na širem planu uopće nije logično što je odabrao Poljsku kao uvertiru u G20.
Meni osobno stvar smrdi do neba, i ne bi me čudilo da u narednih mjesec, dva - tri, svi ostanu u čudu, tj. da se dogodi sve suprotno od očekivanja i da se Poljska uvali u neka sranja.
[izvor: kristalna kugla :P ]

Da pojasnim: dolazi do novog balansiranja između RF i SAD. U tom balansiranju možemo očekivati novu/staru podjelu teritorija tj. sfera utjecaja. Kako će se to realno odigrat, ne znam, ali u rečenom kontekstu: Poljska s pogledom na Crno More i LNG zvuči presmiješno.

Za Hr je nova podjela sila dobra, jer možemo lijepo i komotno balansirati između, pa nam nikakva Poljska neće u tome trebati. To ujedno znači da ćemo si moći birati normalne političare, što sad nije slučaj.
A što je po tebi normalno?
Vi nevjerojatno podcjenjujete poljski utjecaj u svijetu. Pogotovo njihov lobi u Americi.

Trump i Putin mogu dogovoriti da se Njemačka drži na štapu. Glavni financijer Tri mora je Kina. Kako sada to objasniti?

Uostalom, Tri mora paše i Rusiji. Nisam uvjeren da im je lijepo sjelo vršljanje BND po Ukrajini i petljanje po Bjelorusiji. Poljska nema snagu ući u ekonomske tokove tih država, dok Njemačka ima. Sada se pitaj što Rusiji više paše.
Revenger20 is offline  
Odgovori s citatom