Pogledaj jedan post
Old 22.07.2017., 01:49   #52
Quote:
Revenger20 kaže: Pogledaj post
Naravno. Ali u svemu tome i ti centri moći poslušaju i nešto uvaže ako si dovoljno uporan i mudar.
Danas se sve svodi na osobna poznanstva, lobiranja, potplaćivanja, mito i korupciju. Tako je uvijek bilo i bit će, samo što je danas takva politika svugdje u svijetu dosegla vrhunac.

Sjeti se Dodika i milijardu eura za lobiranje za samostalnu RS. Ja sam uvjeren da danas svaka fufa sa par milijardi na pravim mjestima može lobirati za državu. Kosovo vam je primjer. Naravno da to nema nikakvu osnovu za državu, pa je država koju priznaje pola svijeta. Jbg, Albanci su se snašli u trenutka kada vi niste i takav je rezultat. Pritom ne provociram, već iznosim činjenice.

U politici nema časti, poštenja, morala. Svatko tko se time vodio je nestao. Svakome kome je imalo stalo do vlastite države će graditi poznanstva i lobirati tamo gdje može na sve moguće načine. Te bajke "Bog će nas spasiti jer smo dobri" ne prolaze. Da je tako, dobri ljudi ne bi stradavali. Bog čuva hrabre i odvažne.

Ništa se ne mijenja. Prije 200 godina su se države stvarale po krevetima i ženidbama dinastijama, danas je dovoljno da daš nekim centrima moći mito u vidu love ili koncesija i dobiješ povlastice, pa čak i vlastite države. To tako funkcionira.

Naravno, centri moći imaju svoje planove i programe, ali svatko tko misli opstati mora plivati uz njihovu struju.

Sada možemo ući u raspravu što je isplativije: biti poltron i ulizica i opstati, ili biti častan i odvažan i nestati.Ma, gle, ja ne volim Amerikance, a pogotovo ne Engleze. Nemam ljubavi prema nikome. Jednostavno gledam što je isplativije. Jednostavno, povijest me naučila da je Hrvate previše koštalo busanje u prsa i ponos o katoličkoj utvrdi na Balkanu. Od toga nismo imali ništa. Od toga smo imali samo štetu. Austro-Ugarska nas je tretirala kao zadnje pse. U dva svjetska rata završili kao gubitnici i završili pod vama. Pritom stvorili nezdrav i nezreli odnos unutar hrvatskog nacionalnog korpusa prema Njemačkoj. Pritom smo dobili stigmu, demografski i ekonomski slom i vječnu podijeljenost, te susjedne države koje vode političari koji su neprijateljski nastrojeni prema mojoj domovini. Povijest nas je naučila da bez prostitucije nema ništa. Možete se smijati, ali to jest jedini način da si sačuvamo kakvu-takvu državu.

Pametan čovjek iz toga vadi zaključke. Zaključak je više nikada uz Njemačku. Gubitnici u dva rata. Loši su političari, radikali u obje strane, a njihova mržnja prema svemu oko sebe im blokira racionalni pristup. Pritom ne uvažavaju niti minimum minimuma interesa satelita koje iskorištavaju. Smatraju da će ih ekonomija vaditi, ali neće. Nemaju vojnu moć. Nemaju kulturnu moć. Nemaju političku moć. Haushofer se okreće u grobu. U biranju između nje i Amerike, izbor je za svakog normalnog jasan. Njemačka nema mozak biti sila, to je suština svega. Probala je i ujedinila nespojivo protiv sebe. Međutim, sada ima novu strategiju koja bi mogla uspjeti...

Rusija nama nema što ponuditi. Južnog toka nema. Ostalo nam nemaju što ponuditi. Slavensko bratstvo u Hrvatskoj ne pali. Možda simpatije i to je sve. Nema karte pravoslavlja i povijesnog sjećanja na 19. stoljeće. Ne mogu manipulirati kao što manipuliraju dijelom vašeg naroda. Pokušali nešto s Agrokorom, nije im uspjelo. Vezivanje uz Rusiju navlači bijes Zapada na nas. Ne, hvala, vidjeli smo 1999. na vašem primjeru kako to izgleda. Mi smo primorani biti uz zapad, htjeli - ne htjeli.

Rusija će uvijek biti uz zapad. Ona pati za zapadom. Rusi mrze kada im govorite da su Azijati. Kine se BOJE, ne da ih vole, već ih se boje. Zapamtite jednu stvar. Amerika i Rusija NIKADA neće ratovati. Oni su u vječnom statusu quo. Bili i ostali. Ruska elita je zapadna. Već 350 godina. I dan danas. Igraju se sa svima i pritom dijele interese. Kina je prijetnja objema. Modernu Kinu je stvorio zapadni kapital. Kina i Indija su jedine države gdje mogu taj kapital oplođivati.

Europa neće nestati. Stagnirat će, koprcati se. Tehnološki je još dovoljno jaka da ostane iznad površine. Još je dovoljno bogata. Merkel neće trajati dovijeka.

SAD, VB, Francuska i Rusija su isti blok. Ne trpe se, ali imaju iste šefove. Svi zajedno imaju Njemačku za neprijatelja. To se ne mijenja zadnjih 100 godina, neće se mijenjati još jako dugo.

Pričajmo malo dublje. Zašto je Ruska pravoslavna crkva u izvrsnim odnosima sa Anglikanskom crkvom? Zašto je ruski kapital u Londonu? Puno neobjašnjivih stvari za ''vječne neprijatelje'', jelda?
Potpis na ovo boldano u postu, na čitav post i na sve ostale na temi.

@TheQuill, što se tiče sudionika susreta u Varšavi, sa stranice poljskog predsjednika, popis:
Quote:
► Gość specjalny Donald TRUMP, Prezydent USA
► Rumen RADEV, Prezydent Republiki Bułgarii
► Kolinda GRABAR-KITAROVIĆ, Prezydent Republiki Chorwacji
► Jan HAMÁČEK, Przewodniczący Izby Poselskiej Parlamentu Republiki Czeskiej
► Kersti Kaljulaid, Prezydent Republiki Estońskiej
► János ÁDER, Prezydent Republiki Węgierskiej
► Raimonds VĒJONIS, Prezydent Republiki Łotewskiej
► Dalia GRYBAUSKAITE, Prezydent Republiki Litewskiej
► Klaus IOHANNIS, Prezydent Rumunii
► Andrej KISKA, Prezydent Republiki Słowackiej
► Borut PAHOR, Prezydent Słowenii
► Thomas M. BUCHSBAUM, Ambasador Republiki Austrii w RP
Čehe je predstavljao predsjednik zastupničkog doma parlamenta, a Austrijance koji su zapravo strani element u ovoj priči predstavljao je veleposlanik.
__________________
DT: Then why are you here?
JS: Because I need your help and you need mine.
watrai is offline  
Odgovori s citatom