Pogledaj jedan post
Old 22.07.2017., 01:56   #55
Quote:
Revenger20 kaže: Pogledaj post
Njemačka .....
Ok. puno toga si dobro rekao, neke se stvari samo neslažem ili imam nešto drukčije viđenje. Primjetio sam da se potencira okupacija njemačke i to da su pukli u dva rata. To su činjenice, ali nikad nemojte podcijenit švaba, nikad. lijepo si uobličio pitanje energenta budućnosti koji bi njemcu dao novu šansu. Švabo osim što je glup kao stup, oba rata je izgubio na polju resursa, jednostavno pod blokadom nije mogao navuć dovoljno energije i to ne samo za rat nego što je još bitnije hranu i ostale civilne potrebe. Ako nijemac uspije osigurat budući energent ( osobno mislim da će to biti energija vodika, a ne sunca koja će biti samo prelazni period prema energiji vodika), onda postaje opasan i to iznimno opasan. Nijemac je jedini na svijetu koji sa svojom veličinom može parirati super silama ili ih čak ugroziti - jeb.. nevjerojatno, ali istinito. Nijemac je mašina i u tome mu nitko na svijetu ne može parirat - vrijeme koje je njima potrebno da se od civilne industrije stvori ratni stroj je nevjerojatno kratko i tu isto nitko ne može parirati. Ameri po meni čine jednu stratešku pogrešku, a to je što jako puno nuklearnih glava imaju postavljenih u njemačkoj, ako dođe do dizanja njemca i ako te glave budu još u švabiji, one će pasti za 5 min. i to nijemca čini nuklearnim faktorom - e tu se sve mjenja. U svakom slučaju nikad ne otpisujte njemca - nisu zaludu briti u kontroli švaba 0-24h i stalno imaju laganu paranoju kad nijemac samo prdne ili podrigne.

E sad ovo što si rekao o tome kako nijemac uvijek iscjedi svoje satelite i neda im ni mrvice si 100% u pravu - i tu se očituje jedna strana njihove ultimativne gluposti i problem koji se iz toga razvija, a to je problem saveznika koji u pravilu bježe prvom prilikom - osim nas (berlin pao, atlagića kula nije - je li). Slažem se da bi bilo najbolje izbjeć nijemca treći put, jer kad krenu postanu gori od anglosasa, a oni su mi u sustavu vrijednosti jedinica za loše - koliko je loše?? loše je tri anglosasa!

Još jednu stvar ne podcjenjuj, a to je Zmaj - Kina se i službeno probudila, prije par dana je puštena u pogon pomorska baza u Pakistanu - krenuli su s agresivnim probojem pacifičke blokade, koriste opće sranje na bliskom istoku i za to vrijeme umjesto da sudjeluju grade pomorske baze od pakistana do afrike, a i situacija s filipinima im otvara dodatne mogućnosti. Kako stvari stoje mislim da bi zmaj mogao otprditi s vremenom pomorske sile i ugasiti anglosaksonski monopol koji traje već 350 godina u ovom ili onom obliku. Iako se slažem 100% da je rusija uvijek naklonjenija zapadu iz mnogih razloga mislim da su anglosasi kardinalno pogriješili kad su previše stisli ruse i gurnuli ih u ruke zmaju - to zmaj neće lako pustiiti.

Po pitanju rusa se isto slažem - oni jednostavno podivljaju kad dobiju mogućnost bianco karte izlaska na topla mora, a kad počnu gazit pucaju rebra - ekonomska suradnja s rusioma i dobri odnosi? apsolutno da, ali neka su daleko, što dalje i onda se to može gurat (točnije onoliko koliko nam naši dragi partneri dopuste).

E sad tri mora - najbolja opcija za HR - naveo si dovoljno razloga pa neću tu još dodavat iako bi se moglo. Realno projekt koji od glave do pete kontroliraju ameri ( i što je tihobl dobro primjetio - ta inicijativa nije toliko protiv rusa koliko protiv nijemca - anglosaksonska paranoja koju sam već spomenuo - ne smiju im dopustiti da pređu u warp jer postoji opasnost da ih neće moći uhititi, pogotovo ako se spoje sa krakovima Zmaja - puno pametniji izbor nego japan prošli put - možda čak i glupi nijemac uči). Nama je tu neupitno mjesto, ali postoji velika opasnost - anglosas isto kao i nijemac niti ima sluha za naše potrebe niti razumije našu kulturu niti nam potpomaže ekonomiju već je nemilo uništava - postoji velika opasnost da budemo topovsko meso u slučaju kakvog odmjeravanja mišića, a naša dva poglavnika idu raširenog čma.. jedan briselski, a drugi washingtonski - i svi oni koji u njima vide državničku snagu su u teškoj zabludi. Ti ljudi nemaju nacionalni osjećaj niti patriotizam i za nas kao malu naciju su opasni - gurnut će nas niz vodu, ako stigne takva naredba. što je tu je, pod anglo čizmom smo - treba izvuć nekakav patriotski kadar pa makar bili mrtvi lopovi koji će nas izvući s potencijalnih neugodnih tokova i koji neće dopustiti potpuno ekonomsko uništenje države i uništenje nacije.

i apsolutno se nadam rastu poljske kao sile - nisu dovoljno veliki da nas ugroze, a dovoljno su veliki s druge strane da izrastu u pravu regionalnu silu koju će dugoročno i anglosas, a i ostali morati uvažiti. Defakto s njima nemamo otvorenih pitanja i preko transverzale rijeka pa željeznice bi stvarno mogli činiti strašan posao i jako profitirat (a onda razviti HR nuklearni program) - samo treba opstat da nas ne pometu naši trenutni ili neki drugi dragi partneri.

Kao što si rekao - čisto preživljavanje.
hilderik is online now  
Odgovori s citatom